Publisert [ innleggsdato ]

Velg riktige hagemøbler og få en festklar uteplass før sommeren.

parasoll

Det er vår og snart gjør sommeren sitt inntog. Det er duket for konfirmasjoner, 17. Mai, bursdager, bryllup og andre festligheter. De neste månedene viser Norges natur seg fra sin mest fargerike side, så hvorfor ikke benytte den vakre naturen som ramme for våren og sommerens festligheter? Det eneste du trenger er en uteplass, hagemøbler og litt fantasi for å lage en festklar oase.

Utesesongen er allerede godt i gang og noen har allerede sikret seg de utemøblene som trengs for sesongen. Men hva bør du egentlig tenke på når du møblerer uteplassen din? Først og fremst tenk på hvor stort areal du har å jobbe med. Er det en stor terrasse, hage eller en liten balkong eller vinterhage? Det er klart at jo større plass man har, jo mer muligheter har man for å gjøre uteplassen spennende. Men det betyr ikke at man trenger ty til kjedelige løsninger på de små plassene, det er ofte bare små justeringer som skal til for å gjøre det mer koselig.

Eksperter i hygge

Ja, vi nordmenn har faktisk det siste året blitt regnet som eksperter på det som kalles hygge, også i utlandet! Først lo de litt av oss som brukte masse stearinlys og ullpledd inne og ute hele året. Men etter hvert så har «hygge» trenden kommet seg ut til steder som UK og USA hvor den hylles. Det er jo ikke uten grunn, vi nordmenn vet å utnytte det beste med hver eneste sesong. Når vår og sommer kommer, flytter vi hyggen ut på terrassen, balkongen, verandaen, i hagen eller i vinterhagen. Det blir tidlige morgener med familiefrokosten ute, og det blir sene kvelder med venner og god vin ute under kveldssolen. Mange tar også de festlige anledningene ute så langt været tillater det.

Hvilke møbler passer dine behov?

Det første du alltid må huske på når utesesongen starter, er å gjøre klar eventuelle treflater, mur, stein og eventuelle ildsted på uteplassen. Etter alt dette arbeidet kommer det kjekke! Nemlig å innrede uteplassen slik at den passer til deres behov. Noen trenger bare å oppdatere hagemøblene med noen nye tekstiler. Andre skal dekorere uteplassen fra bunn av og trenger også møbler. Da er det viktig å tenke på hva møblene skal brukes til, hvor mye vedlikehold de trenger, og om de må stå ute hele året uten tak over.

En stor familie med mye besøk fra barn og andre familiemedlemmer og venner, trenger gjerne mange sitteplasser og bør satse på hagemøbler som er fleksible og kan gi bra med sitteplass ute. Bor man alene og har et begrenset uteområde, handler det om å få mest mulig funksjon ut av det uteområdet man har. Et bord med muligheter for lagring og en eller to gode stoler kan være godt nok. Man kan ha sammenleggbare stoler i boden som kan tas frem til selskapeligheter.

Det er stadig mer populært med møbler som kan brukes både inne og ute, eller som rett og slett er en forlengelse av stua eller har et loungepreg. Man skal sitte godt og materialene skal ikke være for varme. Trendene når det kommer til hagemøbler ser ut til å være at selve møbelet har en lys farge, men puter og tekstiler er i mørke jordfarger som sort, grått, grønt og brunt. Selve hagemøblene kan være i alt fra betong og metall til teak.

hagemøbler og utemøbler.
Velg riktig hagemøbler og utemøbler.

Djevelen ligger i detaljene

De sier at djevelen ligger i detaljene og detaljer utgjør en stor de av trendbildet på uteplassen i år. De store tekstilflatene som møbler, parasoller, gardiner og lignende er gjerne ensfargede men om du ser på duker, pledd, puter og andre små ting, er det gjerne en eller annen form for mønster eller detaljer. Har du lagt an til en bestemt stil så kan du lese deg litt opp om stilen slik at detaljene er med å bygge opp den stilen du ønsker.

Ha god belysning ute. Utelamper som er plassert strategisk rundt på uteplassen, gjør det lunt og koselig også på kvelden. Enten det er til koselige kvelder med venner, eller til konfirmasjon og andre selskap, så er lyslykter alltid en vinner, de er dekorative og de gjør at kvelden kan vare lengre ettersom de gir dust lys etter at solen har gått ned. Heng de gjerne i trær, på busker eller langs rekkverk eller tak. Det er ingen som har sagt du må ha samme lyktene heller, det er fullt mulig å ha mange lykter i forskjellige farger og mønstre, så lenge de harmonerer med hagemøbler og dekor ellers.

Gi uteplassen et naturlig preg

Glem ikke blomster og planter! Når du skal velge blomster så gå gjerne for blomster med farger som fremhever hagemøblene, og tekstilene du har brukt der. Har du mye blått i detaljene på putene til hagemøblene, så velg gjerne noen blomster med samme fargene. Eller du kan kjøre hardt ut med kontraster. Ha gjerne noen store planter i forskjellige høyder og fasonger til hjørner, slik at uteplassen får et lunere preg.

Har du en hage med mye busker, blomster og trær, har du gode muligheter til å trekke trær, busker og blomster inn i dekoren og få det naturlig. Om du har en liten balkong, veranda eller vinterhage er kanskje plassen begrenset. Bruk lyslykter til å ha planter og blomster i, gjerne plasser dem sammen med et par lyslykter hvor du faktisk har lys, i forskjellige høyder. Bruk forskjellige høyder og fasonger for å få en spennende effekt. Har du liten plass, så må du ikke vær redd for å bruke vegger og levegger til å henge planter, blomster og dekorasjoner.

Har du en solrik uteplass er det greit å ha muligheter for solskjerming og beskyttelse mot regn også, været tar ikke hensyn til våre fester. Både for daglig bruk av uteplassen og til fester hvor det for eksempel skal serveres mat. Det er tross alt litt kjipt om den store bløtkaken til konfirmanten har smeltet før folk får smakt på den.  

Har dere fått på plass disse elementene her, så er deres uteplass alltid klar for en fest uansett hvor stor eller liten den måtte være. At alt det grunnleggende ved uteplassen er klart, gjør det lettere å dekorere for spesielle anledninger som for eksempel bursdag, konfirmasjon, 17.mai eller kanskje til og med bryllup. Da har man allerede en stil og en fargepalett å jobbe ut i fra. Vi ønsker alle våre kunder masse gode minner skapt på deres uteplass!

Publisert [ innleggsdato ]

Sommertid – i helgen stilles klokka og «utesesongen» starter.

Vi gleder oss til ny utesesong og åpner butikkene både på Fornebu/Oslo og i Sandnes/Stavanger mandag den 27. mars kl. 11. Faktisk så tar vi fatt på vårt 11 år i hagemøbelbransjen. Angrer litt på at vi ikke feiret 10 års jubileumet enda mer! I år har vi en del nyheter som vi gleder oss til å vise frem. Vår aluminiums-kolleksjon i sort har allerede fått stor oppmerksomhet, selv om vi ikke har åpnet enda. Det kommer gasspeiser, som både er fine å se på og som kan varme litt på kalde kvelder. Vi har fått inn en kul sofagruppe med tråder for god komfort, må ses! Vi får inn et utvalg av stilrene teak-møbler. Utover det fortsetter vi suksessen vi hadde i fjor og utvider med flere modeller.

Griller og utekjøkken fra BeefEater er på plass allerede. Snart er det påske og da starter grillsesongen for fullt, selv om det er litt snø her og der enda… Vi er sikre på at pølsene smaker enda bedre på våre gassgriller 🙂

Det skjer mye spennende på nett, men vi satser fortsatt på at personlig service og veiledning er viktig. Kom hit for en uforpliktende prat – vi hjelper deg gjerne!

Se våre åpningstider her.

Publisert [ innleggsdato ]

Sundays – 100% Norsk Design

Sundays

Også i år er vi stolt markedsfører av Sundays hagemøbler som er produsert i Norge. Utemøblene er svært værbestandige og godt tilpasset det nordiske klimaet slik at du kan ha glede av dem i mange år fremover. Putene er sydd i Kristiansand og rammeverket i møblene blir produsert på Jæren. Alle møblene er lakkert med Jotun pulverlakk, samme som også blir brukt på fasadeplater på offentlige bygg både i Norge og internasjonalt.

Rammeverket i møblene er produsert i aluminium og vil derfor ikke ruste. Ved rengjøring anbefales mildt såpevann og god etterskylling. Stoffet på putene kan enkelt vaskes med svamp og mildt såpevann. Da vil putene beholde sin struktur og myke overflate.

Vi gleder oss til hagemøbelsesongen snart sparkes i gang igjen!

Se våre Sundays produkter her.

Syndays Design Logo

Publisert [ innleggsdato ]

Hagemøbelsesongen er i gang!

Bilde av en bjørnefamilie og eierne

Fine Design er i full gang med å fikse og ordne til en ny sesong. Vi blir å finne i de samme sentrale lokalene våre i Fornebu Golfsenter og i Miljøparken i Sandnes. Første åpningsdagen blir 27. mars kl. 11.
 

Vi har flere spennende nyheter på vei inn. For å nevne noe: ekstra lange spisebord, stilige design spisestoler og betongbord med eikeføtter.

Selvsagt får vi inn våre populære parasoller. Nå kan de tiltes alle veier!

Nettsiden vår www.finedesign.no oppdateres kontinuerlig. Får vi satse på at vi er klare til snøen har smeltet….

Velkommen til både nye og gamle kunder. Vi er superstolte over at våre kunder er vår viktigste markedsføringskanal!

Unike hagemøbler i god kvalitet får du hos Fine Design.

Dine Design Logo

Publisert [ innleggsdato ]

Sandnes

FINE DESIGN – NY BUTIKK I ROGALAND – HAGEMØBLER & GRILLER

Fine Design har gjennom flere år fått forespørsler vedrørende våre produkter fra kunder i Rogaland. Denne regionen har blitt vår viktigste etter Oslo/Akershus. Det er derfor vi med glede kan informere om at vi har åpnet butikk i grenseområdet mellom Stavanger, Sandnes og Sola. Adressen er Miljøparken, Forusbeen 337, 4312 Sandnes. Telefonnummer: 995 82 005.

Vi har forståelse for at våre kunder ønsker å kunne se, kjenne og føle på produktene når de skal investere i hagemøbler, så vi har en butikk på 650 m2 i Miljøparken.

Fine Design er leverandør av SUNDAYs produkter, men disse er ikke utstilt i Miljøparken. Alle SUNDAYs produkter kan bestilles via vår nettbutikk.

Vi har med oss Ernst Vidar Ahlsen til å hjelpe våre kunder i Rogaland. Ernst har lang erfaring innen hagemøbler og ser fram til å gi alle en god veiledning og service. Velkommen til både privat- og bedriftskunder.

Alle skal ha råd til god design.