Fine Design på terrassebesøk hos Nikolai Danielsen

Uteplass med fantastisk utsikt over sjøen

Visste du at den norske supermodellen Nikolai Danielsen har innredet terrassen sin med utemøbler fra Fine Design? Vi er muligens litt partiske her, men det har altså blitt så fint!

Bli med på et besøk hjem til Nikolai og se hvordan stylist Tone Kroken har kombinert utemøbler, farger og former på en utrolig vellykket måte og fått fram det beste i uteplassen til Nikolai.

Gryende interesse for interiør

Det var terrassen med den storslåtte utsikten som var en av hovedgrunnene til at Nikolai valgte leiligheten ved Tønsbergfjorden. Her ute grilles det hele året og rolige kveldstimer nytes med bølgeskvulp og solnedgang «i kulissene».

Nikolais terrasse er et godt eksempel på et uterom som fungerer som en forlengelse av innerommet, der den røde tråden som binder de to sammen er tydelig i både farger og stil.

Modellen, som har gått visninger for D&G og Armani og vært på forsiden av både Vogue og Elle, fikk en økende interesse for interiør etter at interiørarkitekt Tone Kroken satte i gang innredningsprosessen inne. Etter at innerommet var ferdig stylet, hadde Nikolai virkelig fått blod på tann, så da ble det uterommet som stod for tur. 

– Det gjør virkelig noe med meg å ha et hjem som betyr noe, samt å være omgitt av ting jeg virkelig setter pris på!, sier Nikolai i et intervju med Bonytt.

Nikolai Danielsen på uteplassen ved utemøbler fra Fine Design hagemøbler
Nikolai Danielsen på den fine uteplassen med utemøbler fra Fine Design (alle bilder Yvonne Wilhelmsen)

Deilig uterom som kan brukes året rundt

Gardenart utesofa fra Fine Design på uteplassen til Nikolai Danielsen
Gardenart utesofa fra Fine Design på uteplassen til Nikolai Danielsen. Lave utemøbler gir god siktlinje utover sjøen, og skygger ikke for innerommet.
Utesofa, toseter fra Gardenart på uteplassen til Nikolai Danielsen copy
Utesofa, lekker toseter fra Gardenart.
Lavt utebord fra Fine Design på terrassen til Nikolai Danielsen copy
Lavt Gardenart utebord fra Fine Design.
Utsikt fra Fine Design-utesofa på uteplassen til Nikolai Danielson
Utsikt fra sofakroken mot spise»stue»-delen

Tone Kroken – en innredningens mester 

Stylist Tone Kroken har stått for styling og innredning av Nikolais flotte terrasse. Tone er hva vi kan kalle en skikkelig interiørmagiker, og hun har virkelig fått frem det fulle potensialet i dette flotte uterommet med utsikt over Tønsbergfjorden. Er du interressert i interiør, er Tone Krokens Instagram et must å følge.

For Nikolai sin del begynte reisen med Tones innredning av leiligheten innendørs, og har fortsatt videre ut i uterommet og på den fantastiske, sydvendte terrassen over sjøen. 

Stylist Tone Kroken
Stylist Tone Kroken – bilde fra Tones hjemmeside
Gardenarts stilrene utebord, her med danske TRIMM Copenhagens lekre utendørs sittebag
Gardenarts stilrene utebord, her med danske TRIMM Copenhagens lekre utendørs sittebag

Jobben til Nikolai innebærer mye reising, og da er det godt å komme hjem til en hyggelig og funksjonelt innredet leilighet som man føler seg hjemme i.

For Nikolai er det viktig at hjemmet funker som en base der han både kan lade batteriene og som et sted han kan invitere gode venner på middag.

Utemøblene fra Fine Design har en minimalistisk, enkel stil, noe som gjør at de passer til de fleste andre møbler, annet tilbehør og inventar – og som sørger for at de ikke går av moten.

Solfylte Tønsberg – bedre enn den franske rivieraen

Nikolai Danielsen ute i sola foran leilighetskomplekset
Nikolai Danielsen ute i sola foran leilighetskomplekset
Moderne leilighetsbygg med flotte solforhold
Moderne leilighetsbygg med flotte solforhold
Ost og annen mat servert utendørs i sola
Lunsj i det fri!

Stødige, lette og allsidige utemøbler man har glede av i årevis

Utemøblene som er plukket ut til Nikolai Danielsens veranda er valgt fordi de ikke har et typisk «hagemøbel-preg». Dette er møbler som i tillegg til å kunne stå ute hele året igjennom, også fungerer innendørs.

Noen av dem er laget for å kunne flyttes med mellom innerom og uterom, som beanbagen fra TRIMM Copenhagen, som kan tas med inn foran TV-en om kvelden.

Andre, som den stilige sofaen i sort aluminium fungerer også som innendørssofa. Fine Design har en rekke lekre spisestuestoler som gjerne kan brukes som ekstrastoler inne. Spisestolene som ses på bildet er i sort aluminium med sort pute, men vi har dem også i hvit aluminium med grå pute eller i hvitt med kaki pute.

Det er mange fordeler ved å bo ved sjøen, men en av de få bakdelene er at det kan bli ganske rått og fuktig når man bor så nær vannet. Pulverlakkerte aluminiumsutemøbler gjør jobben perfekt i slike omgivelser. Aluminiumen ruster ikke, og møblene holder seg like fine i årevis. (Er du på jakt etter aluminiumsmøbler som er «født» til å stå ute i sjøsprøyten, bør du ta en titt på norske Sundays Design – men det er en liten digresjon. Hos Nikolai er det i hovedsak valgt vår favoritt Gardenart hagemøbler, med spisebord fra Nardi.)

Gardenart hagesofa og hagebord fra Fine Design på uteplassen til Nikolai Danielsen
Gardenart hagesofa med pledd og tilbehør på uteplassen til Nikolai Danielsen. Bordet foran er et lavt sofabord som passer svært godt til denne modulsofaserien.
Nikolai Danielsen ser i kikkert utover sjøen
Nikolai Danielsen speider utover sjøen.
Kikkert på utebordet til Nikolai Danielsen
Med sans for detaljer – kikkerten er på plass.
Detaljer på utebordet til Nikolai Danielsen
Runde, organiske former myker opp den minimalistiske stilen.

Maskulin stil med myke elementer

Nikolai har møblert sofasonen med forholdsvis lave utemøbler. Dette sørger for fri sikt utover sjøen både innefra og fra hele terrassen.

Innredningen av balkongen gjenspeiler en maskulin stil, men mykes opp av grønne planter, runde former og ulikt tilbehør.

Utesofaen er en av våre mest populære modulsofaer fra Gardenart. Det er en eksklusiv hagesofa med stilrene, rette linjer og flater. Sammen med det lave hagebordet i sort alumimium rammer de inn terrassen nærmest huset

Nikolai Danielsen valgte sort farge til sin balkong, men vi har denne sofaen også i hvitt. (Putene i den hvite varianten er lys grå.) Begge fargevarianter står seg bra til det meste av annet møblement du måtte ha fra før.

Dette er en anvendelig sofamodell som kan speilvendes ved å plassere ryggen motsatt i forhold til det du ser på bildet. Den kan bygges til et sofahjørne eller brukes som den er. Bygg så stor hagesofa du trenger ved hjelp av stol(er) og toseter(e) i samme serie.

Elegant hagesofa med bord og med sorte puter, med aluminiumsramme i sort
Elegant og stilren utesofa i sort aluminium, med sidebord. Over vises en treseter. Består av flere moduler som kan kombineres etter ønske.
Gardenart toseter utesofa i hvitt 100676hvit-2-scaled
Gardenart toseter utesofa i hvitt. Samme sofamodell, men i hvit aluminium med lys grå puter.

Tones tips for innredning av balkongen:

Svart-bedd-plantekasse-på-hjul-oppe-på-takterrasse Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Svart plantekasse på hjul – fra norske BEDD.
  1. Har du fin utsikt fra balkongen din? Velg nøytrale farger på hagemøbler og tilbehør slik at det ikke konkurrerer mot utsikten.
  2. Ikke steng av for utsynet innefra leiligheten ved å møblerer for tett foran vinduer og glassdører. Tenk på at lyset skal få innpass – og at det er hyggelig å se ut på naturen enn rett i baksiden av en sofa.
  3. Lave møbler kan være et smart triks for å bevare en god siktlinje.
  4. Har du mulighet til å dele inn i flere soner på balkongen, gjør det! Lag en sofasone for avslapping og en spisesone for måltider og selskap.
  5. Flere soner er perfekt om du får det til, men pass på å ikke overmøbler – du må ha rom for å bevege deg på terrassen også. Da er det en bedre løsning å velge utemøbler med flere bruksområder, f.eks en puff som også kan brukes som bord, eller et sofabord med oppløft som også kan brukes som spisebord. Møblér i høyden, velg klappstoler som kan slås sammen og bord som kan skyves inn under hverandre, eller klappes sammen.
  6. Plantekasser med blomster eller urter myker opp linjene og er fint å bruke som innramming og avdeling av terrassen. BEDD plantekasser kjøpes i moduler som settes sammen etter behov. Det finnes varianter med bunn og hjul/bein, samt blomsterkasser som kan brukes inne. (Trill med deg en liten bit av sommer innendørs)

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: