Renhold og vedlikehold av hagemøbler

I hovedsak er Fine Design-produkter vedlikeholdsfrie, men med noen enkle grep kan man forlenge produktenes levetid.

Generelt renhold av møbler:

Spyles med vannslange. Ved bruk av høytrykksspyler, minimum 30 cm avstand fra dyse til møbel.
Har man fått fuglmøkk eller sevje på møblene, anbefaler vi bruk av myk børste og mildt såpevann først, for så å skylle av såpen med vannslange.

Generelt renhold av putetrekk:

Alle våre trekk er impregnert fra fabrikken og er vann-avvisende. Impregneringen varer normalt minimum to sesonger, eller når det slutter å perle på putene når de blir utsatt for fuktighet. Normalt vil man kunne tørke av f.eks. kaffe eller rødvin med en fuktig klut. Men har flekken tørket, bør trekket vaskes i maskin. Bruk finvask program, maks. 30 grader og mild såpe. Vi anbefaler ikke bruk av sentrifuge eller tørketrommel. Etter vask bør putetrekkene impregneres på nytt.

Vinterlagring av møbler:

Alle møbler fra Fine Design kan lagres utendørs i vinterhalvåret. Vi anbefaler stabling og tildekking med presenning. På denne måten slipper man å få møblene fulle av visne blader, rakler, svevestøv etc. På markterrasse kan det være lurt å snøre maljene i presenningen nede, slik at man ikke får besøk av katter eller andre dyr under presenningen. Det er VELDIG viktig at hagemøblene ikke lagres opp ned, så vann kommer inn i rammen. Vannet fryser når det blir kuldegrader og da kan aluminiumen sprekke opp. Betongmøblene må mettes med voks eller tilsvarende produkt, så vann ikke trenger ikke og siden fryser til is.

Vinterlagring av puter og trekk:

Puter med trekk bør ikke lagres utendørs om vinteren. Det kan ligge igjen pollen og støv som kan utvikle sopp (jordslag) i trekket. Dette vil være nærmest umulig å fjerne. Vi anbefaler derfor vinterlagring av puter m/ trekk på et tørt og frostfritt sted.

Vi selger lagringstrekk. Disse kan brukes med putene under i sommerhalvåret i noen uker av gangen. Det er imidlertid viktig at ikke aluminiumsbord eller store flater blir stående med trekk på som ligger flatt – da må det benyttes avstands-stykke for å få luft. Ellers kan det «slipe ned og matte bordet» og lage stygge flekker.

For andre vedlikeholdstips, se også produktinformasjon.

Se video med tips her