BEDD.

Frittstående plantekasser med hjul/bein og modulbaserte blomsterkasser fra BEDD.

$header_bilde_overskrift

Frittstående plantekasser med hjul/bein og modulbaserte blomsterkasser fra BEDD.

Viser 1–32 av 106 resultater

BEDD. – plantekasser tilpasset ditt uteområde

På jakt etter plantekasser som kan tilpasses helt perfekt etter ditt uteområde? Da bør du ta en titt på de norskproduserte plantekassene til BEDD. Du kan bygge blomsterkassene slik du selv ønsker. Her er det fantasien som setter grensene. Det er også mulig å sette bein eller hjul på plantekassene. Selvsagt har vi de mest populære BEDD-kassene som er kvadratiske og rektangulære, enkle og doble blomsterkasser i ulike mål og farger.

Vi hjelper deg gjerne, da det kan være litt vanskelig å skjønne hvilke deler du trenger.
Se her for tips og inspirasjon til din BEDD plantekasse fra Fine Design

Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design

Disse plantekassene er modulbasert, så du kan bygge dem helt etter ditt eget ønske. Trenger du en stor hestesko, eller kanskje en liten firkant passer bedre inn hos deg? Bygg det akkurat sånn du drømmer om!

Nyheter fra BEDD!

BEDD plantekasse i lakkert rust setter ikke flekker på underlaget
BEDD plantekasse i lakkert rust setter ikke flekker på underlaget

Det har kommet tre nye spreke farger på  plantekasser i str. 60x60x40 cm som leveres i et begrenset opplag. En annen nyhet er benkebrikken som kan brukes som bord. Det har også kommet en grå lakkert variant, som leveres i alle de vanlige størrelsene.


Det har kommet en flott lakkert variant i rust. (Altså som ikke setter flekker på underlaget). Panelene finnes nå i mange størrelser, så du kan bygge lakk-rustkassene slik du ønsker.

BEDD – plantekasser satt i system

Dyrk din lidenskap med norske plantekasser i system! BEDD er et nytt system for å bygge plantekasser i stål til balkong, terrasse og hage. Systemet består av paneler i ulike lengder, som kan kombineres for å bygge en rekke ulike løsninger.

BEDD plantekasser på flott uteplass - dyrk din lidenskap
BEDD plantekasser hos Fine Design Hagemøbler – dyrk din lidenskap!

Det betyr at du for eksempel kan bygge inn takterrassen din med BEDD plantekasser! Hjørner og utstikkere er ikke noe problem – mål opp og velg riktige paneler, og bygg din egen hageoase på steder hvor det ellers er vanskelig å utnytte plassen.

For små balkonger er de små, firkantede BEDD-kassene med hjul en god idé, så får man mulighet til å dytte på plantekassen og frigjøre litt ekstra plass ved nødvendighet. BEDDs plantekasser med hjul er beregnet på innebruk også, så det går fint an å trille inn og ut etter forholdene og plassen.

Sort-bedd-plantekasse-med-grønne-planter-1 Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Sort BEDD plantekasse med grønne urteplanter

Rustfrie paneler

Panelene er behandlet med en «anti fingerprint coating» som gjør at de ikke får fingeravtrykk og at de er superenkle å rengjøre for pollen/forurensing fra luften.

Den samme stålkvaliteten finnes under de pulverlakkerte panelene i sort og hvitt – som dermed er dobbelt beskyttet. Det faktum at panelene er knekt og ikke sveiset, gjør at de er meget robuste og 100 % frostsikre. Nå med 10 års garanti.

Mer enn en blomsterkasse

BEDD plantekasser er et unikt system som mange benytter som mer enn «bare» å dyrke urter og ha fine blomster i. Det meldes om suksess med BEDD blomsterkasser både som skjermdeler på campingen, som fleksibel port på hjul på hytta og som vinkelsperre for en skråning for barna.

Kun fantasien setter grenser – vi hjelper deg gjerne. På Høvik har vi som mål å ha alt fra BEDD lagerført til enhver tid.

 

Våren er her – bli inspirert av Gartner-Tom

I plantekasser fra BEDD kan du plante lite og du kan plante stort. Eller midt i mellom. Avhengig av uteplass og størrelsen på BEDD-kassen du velger, kan både trær, busker, stauder, vår- og sommerblomster og små urter plantes. Noen typer småtrær passer bra å ha i kasser, som buksbom, selje – og de tåler å stå ute hele året. Disse er fine å ha som grunnbeplantning, og så kan småplantene byttes ut. Når frostnettene har gitt seg, kan man begynne med hardføre planter som diverse løkplanter, vårlyng, stemor og helleborus.

Bruk ca. 5 cm lecakuler i bunnen av kassen, og legg så en fiberduk mellom leca-kuler og god kompostjord.

BEDD Plantekasse til balkong og terrasse

Nedenfor ser du en populær modell som passer til balkonger og små terrasser. Denne plantekassemodellen er nokså dyp og har god jorddybde for små trær og planter med dype røtter. Den er rustfri og frostsikker og kan stå ute hele året – med trær/busker som tåler det. Kassen leveres som pakkeløsning med fire paneler, bunn, hjul og skruer til montering.

BEDD plantekasse i to høyder - galfan
BEDD plantekasse i to høyder – grå
BEDD plantekasse i to høyder - hvit
BEDD plantekasse i to høyder – hvit
BEDD plantekasse i to høyder - lakkert rust
BEDD plantekasse i to høyder – lakkert rust

Dyrk urter og grønnsaker i plantekasser fra BEDD

Det er både interessant og givende å kunne dyrke sine egne grønnsaker. Ekstra godt smaker de også, og så har man fordelen av at man kan selv styre bruken av sprøytemidler.

Bedd Plantekasser – Hva Med En Kjøkkenhage På Hjul? Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Små reddikplanter og rukkola-salatplanter i BEDD-plantekasser med rustoverflate og i grått.

BEDD plantekasser er perfekte som dyrkningskasser, enten på verandaen, i friluft, rett på bakken eller i drivhus. Det er behagelig og oversiktlig å kunne luke, tynne og høste i en kasse som kommer litt opp fra bakken.

Liten plantekasse fra BEDD med hjul og grønne urter i copy
Liten plantekasse i lakkert «rust» fra BEDD med hjul og grønne urter i.

Både små og store plantekasser fra BEDD kan brukes til dyrkning. De mindre variantene med hjul er fine å bruke til dyrking av f.eks. urter eller tomater på balkongen, mens du kan lage så store BEDD-kasser du bare vil til dyrking ute i hagen – bare du har plass.

Ved å plante urter som rosmarin, oregano og timian i plantekassa, har du tilgang på grillkrydder gjennom hele sommersesongen. Velger du en litt mindre BEDD plantekasse på hjul, kan du dessutene bare trille den innomhus og fortsette urtedyrkningssesongen utover høsten og vinteren.

For bruk innendørs anbefaler vi de lakkerte plantekassevariantene ettersom BEDD i rust-variant kan sette farge på underlaget. Det samme gjelder om du skal ha kassen stående på underlag ute som du ikke ønsker flekker på. Kassene i sort, hvitt, grått, gult og lakkert rustfarge, kan alle benyttes inne.

Grønne inneplanter i Bedd selvvanningskasse i sort med bunn og ben ved hjørnesofa i stuen
BEDD plantekasser med selvvanningssystem kan brukes inne

Selvvanningssystem og ferievanning

Grønne inneplanter i Bedd plantekasse i hvit med bunn og hjul
Liten, innendørs blomsterkasse fra BEDD med selvvanning.

I samarbeid med BT plast i Halden har BEDD utviklet selvvanningssystemer for sine plantekasser.

​Systemet består av et ytre kammer som er systemets vannreservoar og som er 100 % vanntett. Innenfor er det et kammer til som har 2–3 uthulinger med dreneringshull. Disse hullene fungerer som «veker» av jord, som trekker vannet opp i jorden over. Det er viktig at jorden her er hardpakket nok for at dette skal kunne virke.

Plastinnsatsene fungerer også fint til ferievanning. Selvvanningskassene er som sagt tette og laget for å benyttes under tak. Om selvvanningssystemet skal brukes ute, under åpen himmel, må det bores hull 8–10 cm over bunnen i det ytre kammeret. Dette slik at det ikke fylles opp med regnvann som etterhvert vil gjøre at planterøttene drukner og råtner. (Husk at det ikke skal legges lecakuler i bunnen på selvvanningskassene.)

Hvordan monteres BEDD plantekasser?

BEDDs plantekasser er laget for å være enkle i bruk fra start til slutt. Det betyr at man ikke trenger å være noe teknisk geni for å sette dem sammen, og at man heller ikke trenger ekstra verktøy i prosessen. Skal du bygge inn hele verandaen med lange rader av BEDD, vil du trenge bl.a. et bor, men for å skru sammen små BEDD på hjul er det ikke nødvendig. Demonstrasjon av boring i BEDD-kasser. Under viser Katja Marty Bye hvordan man monterer en enkel kasse med bunn og hjul:

Enda bedre selvvanningssystem!

I denne videoen kan du se hvordan selvvanningssystemet til BEDD blomsterkasser monteres. Det er ett system for utebruk, og ett for innendørs plantekasser fra BEDD.

Tilbered egendyrket mat fra BEDD på grillen

Planter rammer inn, myker opp og skaper liv uteplassen. Her har våre venner i BEDD laget den perfekte løsningen! BEDD plantekasser kan brukes inne og ute, du får du dem med og uten hjul. De leveres som moduler som du enkelt setter sammen selv, uten bruk av verktøy. Dette er plantekasser som kan settes sammen i lange kombinasjoner, slik at du kan lage en grønn vegg rundt hele terrassen. Eller du kan ha din egen lille grønnsakshage på hjul. BEDD plantekasser anbefales på det sterkeste, og bør absolutt prøves sommeren 2024.

Ofyr-den-sosiale-grillen Hagemøbler og utemøbler - Fine design
OFYR – perfekt til grilling av kjøtt – og egenproduserte grønnsaker dyrket i BEDD plantekasser 🙂

Når grønnsakene er dyrket og høstet, kan du jo grille dem! Fine Design har både proffe gassgriller fra BULL og de noe uvanlige grillene fra OFYR. OFYR er den kuleste vedgrillen vi har sett og brukt, og et naturlig samlingspunkt for hele familien. Her blir ingen kokk stående alene og snu på biffen (eller grønnsakene som var dyrket i BEDD-kassen), mens gjestene sitter i andre enden: Rundt helårsgrillen OFYR samles liten og stor og griller mat sammen.

Trykk her for å se andre hagemøbler