Selvvanningskasse INNE 60x60x40 BEDD

kr1 499

BEDD er et nytt system for å bygge plantekasser i stål til balkong, terrasse og hage. Det er et modulært system som kan bygges slik du selv ønsker. BEDD er flatpakket for enkel lagring og transport. Det er en enkel montering uten bruk av verktøy – ENKELT OG BÆREKRAFTIG!

BEDD lanserte i 2019 to selvvanningskasser som gjør det mulig å skape flotte og frodige bed innendørs eller under tak. Innsatsene er utviklet i samarbeid med den norske leverandøren BT plast i Halden, som har mange års erfaring med gode selvvanningsløsninger.

De første selvvanningskassene er tilpasset BEDD med målene 60x60x40cm og 120x40x50cm. Det gir god jorddybde og også mulighet til å bygge systemløsninger i lengde og/eller vinkel.

Det ytre kammeret er 100% vanntett og fungerer som vannreservoar. Det indre kammeret har to til tre uthulinger med dreneringshull som fungerer som «jordveker». Ved å hardpakke den nederste jorden i disse uthulingene, vil vannet fra den ytre tanken trekkes opp i jorden og også få plantenes røtter til å søke seg nedover.

For alle som ønsker seg en god løsning for «ferievanning» kan også disse innsatsene fungere godt. Hvis bedet skal stå ute under åpen himmel, bør det bores 6-8 hull i det ytre kammeret, 8-10 cm. over bunnen. Det vil tillate overskuddsvann fra nedbør å finne veien ut av plastkassen og ned på terrassen. Selvanningskassen er tett og derfor i utgangspunktet utformet for å stå inne eller under tak. Når man ønsker å ha denne ute MÅ det borres hull i ytterkant slik at overflødig vann renner ut. Dette gjøres på samme nivå som nedsenkningene i bunnen. Når man planter skal det IKKE lecakuler i bunn på selvanningskassene. I de to nedsenkede karreene skal jorden hardpakket slik at disse fungerer som en jordveke og trekker opp vann fra bunnen.

NB: selvvanningskassen er «kun» innmaten til plantekassen og kan ikke brukes alene. Du må kjøpe BEDD plantekasse i tillegg.

Varenummer: 1580818468825 Kategorier: , , ,