Parasoll

Ta en pause under en parasoll

Velg parasoll blant flere farger og modeller. Firkantparasollene er publikumsfavorittene, og gir etterlengtet skygge eller ly fra et plutselig regnskyll.

$header_bilde_overskrift

Ta en pause under en parasoll

Velg parasoll blant flere farger og modeller. Firkantparasollene er publikumsfavorittene, og gir etterlengtet skygge eller ly fra et plutselig regnskyll.

Viser alle 8 resultater

Er du på jakt etter en god parasoll?

Velg en parasoll fra Fine Design – vi har flere forskjellige modeller og farger å velge mellom. Store, praktiske firkantparasoller gir god skygge til store flater. Disse hengeparasollene er lette å stille inn og manøvrere slik at de gir skygge til hele spisegruppen eller loungesofaen. Ved siden av å gi etterlengtet skygge mot en stekende sol, kan de også beskytte mot lett regn og yr.

Hos Fine Design finner du en parasoll som passer i stil med resten av dine hagemøbler, for eksempel kan det være du ønsker hvit parasoll dersom du ellers har hvite hagemøbler. Våre parasoller er i høy kvalitet, og derfor kan du kan bruke dem hele sommeren. (Tas ned ved sterk vind, som alle parasoller må.) Nyt både god solskjerming og ly når regnet faller.

Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design

Kjøper du parasoll fra Fine Design, kan du være sikker på å få et produkt av høy kvalitet. Våre hengeparasoller er store og stødige, og kan brukes hele sommeren i godvær og i litt mindre godt vær. Her får du skygge for solen, og parasollen kan også skjerme hele middagsselskapet mot lett regn. Firkantparasollene våre dekker godt på grunn av den praktiske fasongen.

Sett pris på solen – men også pausene

Selv om vi egentlig bør sette pris på hver eneste solstråle, er det viktig å ta noen pauser fra sterk sol innimellom. Parasollene fra sortimentet vårt tilbyr nettopp denne beskyttelsen som du trenger for å kunne nyte norske sommerdagene på din uteplass.

En parasoll er et naturlig vern både mot solsteken og de fleste andre værtyper. Når vi møblerer uteområdet, er det viktig at vi legger til rette for sitteplasser i skyggen – gjerne under en parasoll. Velg en parasoll med kraftig duk. Den kan være god å ha gjennom en norsk sommer, med både godt og tidvis ustabilt vær. Våre roterende parasoller har parasollduk som tåler en støyt.

En parasoll kan brukes i mange sammenhenger

Parasoller fra Fine Design hagemøbler - også på gråværsdager copy
Parasoll fra Fine Design hagemøbler – også på gråværsdager.

En god parasoll beskytter ikke bare mot sterk sol. Den er også praktisk å bruke de gangene det skulle komme en liten regnsky på besøk. Det kan være særdeles trivelig å sitte under en vid og fin parasoll når det regner, og lytte til den svake trommingen av regndråper som treffer parasollen – og ikke deg.

For mange er sommeren synonymt med et liv utendørs, og de fleste av oss tilbringer gjerne så mye tid vi kan utendørs. En parasoll kan derfor gi deg, venner og familie flere muligheter til å tilbringe tiden ute – selv når været ikke er strålende, men temperaturen fortsatt er fin. En god, stor parasoll gir ikke bare svalende skygge i sommervarmen og beskyttelse UV-stråler, men beskytter deg også mot kveldsdugg og lett duskregn.

Velg en parasoll av høy kvalitet

I vårt sortiment kan du finne parasollene i flere størrelser, men bestselgeren er vår parasoll av god kvalitet og kvadratisk størrelse – 3×3 meters duk. Duken er i sort farget stoff av polyester – 300 gram per kvadratmeter og er vannavstøtende. 

Dette er en sidehengslet parasoll, og kan plasseres bak en sofa, på siden av spisebordet, bak solsengen eller i hagen hvor du trenger skyggen mest.

Mange foretrekker en parasoll som ikke står midt i bordet, som mange andre modeller gjør. Hvis man ønsker, kan den typen parasoll tiltes etter solens gang slik at maksimal beskyttelse mot solen blir oppnådd.

Parasoll som kan låses i posisjon og roteres 360 grader - hos Fine Design
Parasoll som kan låses i posisjon og roteres 360 grader.

Denne typen parasoll har også hjul i foten. Innebygde hjul på en parasoll er svært praktisk, og gjør at man enkelt kan flytte en parasoll dit man ønsker. Selve basen til parasollen fylles opp med vann eller sand, som sikrer at den blir tung og stabil. For å heve og senke firkantparasollen bruker man ganske enkelt en praktisk sveiv som er montert på stolpen.

Firkantparasollen – en parasoll som skaper trivsel og atmosfære

Firkantparasollen gir et fint lite tak over uteplassen din og gir en særegen og intim atmosfære. Stemningen og lunheten under den kan gjøre kortspillet, måltidet eller samtalen ganske unik, og tiden du tilbringer på uteplassen uforglemmelig.

Hvit firkantparasoll med stor dekkevne hos Fine Design hagemøbler på Rud
Hvit firkantparasoll med stor dekkevne hos Fine Design hagemøbler på Rud

Husk at en parasoll alltid skal slås ned når den ikke er bruk! Våre firkantparasoller står stødig i en fot som fylles med 100 liter vann eller sand, men blåser det opp kan vinden få godt tak i det store seilet på 9 kvadratmeter.

En god parasoll er det perfekte tilbehøret som kompletterer hagemøblene på terrassen. Hos Fine Design kan du velge blant ulike farger (vanligvis hvit, sort og grå) og finne den som passer best til de andre utemøblene og putene du har. En parasoll er en viktig del av uteplassen din og er en viktig bidragsyter for å skape et trivelig totalmiljø.

Nydelige måltider under parasollen

Ønsker du flytte å spisesplassen ut om sommeren og nyte både frokost, lunsj og middag under åpen himmel? Med en oppslått parasoll over spiseplassen slipper du å tenke på at blader fra trærne, rakler eller annet bøss havner på duken, i maten eller på tallerkenen.

Gjør måltidene både triveligere og rensligere med en parasoll!

Solseil – et alternativ til parasoll

Solseil som alternativ til parasoll Fine Design hagemøbler
Solseil som alternativ til parasoll.

Firkantparasollen kan slås sammen når du ikke trenger skygge, og den er enkel å flytte på. Men dersom du ønsker en fast skyggeplass på terrassen, kan du som et alternativ til parasoll også vurdere å montere opp et solseil.

Seilene våre leveres med enkle fester. Et solseil tar minimalt med plass – så, hvis du har en liten uteplass, kan det være spesielt velegnet å bruke solseil framfor parasoll som solskjerming. 

Stort utvalg av hagemøbler

Det er få ting som kan måle seg med å sitte ute en fin sommerdag og bare nyte livet – gjerne under en parasoll. Fuglene kvitrer, humlene suser og du koser deg i en behagelig utegruppe på uteplassen din.  

Fine Design har et stort utvalg hagemøbler med mange fleksible løsninger. Hvis du er på jakt etter hagemøbler i Oslo og Bærum, besøk oss gjerne i Løxaveien 5 så hjelper vi deg med å finne en god parasoll og andre hagemøbler til uteplassen din.

Sort firkantparasoll hos Fine Design hagemøbler Rud med logo web
Sort firkantparasoll som dekker et stort areal – en hel utesofagruppe, som her, f.eks.

Hagemøbler og parasoll – lag din hageoase

Det er en del som kommer opp til vurdering når man skal kjøpe parasoll eller nye hagemøbler. «Hvor skal utemøblene stå?» ,»Kommer de til å bli utsatt for mye vær og vind?», «Har jeg plass til en parasoll?»

Vi i Fine Design hjelper deg gjerne med gode råd og tips om komfortable og vedlikeholdsfrie hagemøbler, praktiske parasoller, de beste grillene – som kan passe perfekt til hagen, terrassen eller hytta.

Når en større uteplass skal innredes, må man gjerne tenke igjennom tingene to ganger. Det er ikke gjort i en håndvending å få romslige terrasser og hager til å føles intime og hyggelige. En flott, stor parasoll kan være en viktig del av løsningen! Slå opp parasollen og lag et tak over hagemøblene dine, så får du følelsen av å ha tatt med deg stuen ut.

Kan det bli for mye sol?

Uansett hvor mye vi nordmenn elsker tiden når lys og varme kommer til vårt hjørne av verden, så kan det bli for mye av det gode. Solskinn er deilig, men noen ganger kan det bli for mye av det gode. En parasoll gir deg skjerming og optimal beskyttelse mot solens UV-stråler. Under en parasollen er det behagelig når du trenger litt skygge – selv på de varmeste sommerdagene.

Ekstra stor, hvit firkantparasoll fra Fine Deisgn hagemøbler
100736-parasoll-fine-design-utemøbler-hagemøbler

Etter den første dagen i den sterke vårsolen har mange opplevd både brente neser og skuldre. En parasoll gir skygge for en stor flate, og kan skjerme en hel hagemøbel-gruppe. Nyt sommeren – uten å bli utsatt for skadelig stråling. Maten smaker også litt bedre i skyggen av en parasoll, der både du og maten slipper å bli varm og svett.

Fine Design har trekk til parasoll

Kompletter gjerne med et parasolltrekk. Dette vil beskytte din parasoll mot falming og bleking, samt unødvendig slitasje når den ikke brukes. Da vil parasollen beholde sitt utseende og sine kvaliteter i lang tid – og du vil kunne ha glede av den i mange år.

Parasolltrekk fra Fine Design passer til parasoller med opptil 3,5 meter i diameter. Parasolltrekket er støv- og vannavvisende, med en pustende membran som reduserer kondens. Materialet i parasolltrekket er laget av UV-bestandig polyester og har svært lav vekt. Våre parasolltrekk leveres i en hendig lagringsbag, som er fastsydd i trekket.

Parasoll – opprinnelse og historikk

Ordet parasoll ble i sin tid «importert» til Norge fra Frankrike – og er dannet som en kombinasjon av de italienske ordene parare, som betyr «å beskytte mot», og sole, som rett og slett betyr «sol». Store parasoller kalles på fransk parasol, mens en liten håndholdt kalles ombrelle, et ord hentet fra italienske ombrello og det latinske umbrella – paraply på norsk. Ordet betyr i praksis «liten skygge» – ref. det latinske ordet umbra, som betyr «skygge».

Japansk, rød karakasa-parasoll
Japansk, rød karakasa-parasoll

Parasoll, samt paraply, ble brukt så langt tilbake som i oldtiden av både assyrerne og egypterne. Disse ble senere også tatt i bruk i Kina og India. En parasoll ble benyttet både som solskjerming og som et symbol på makt – og gjerne av personer med høy sosial rang. Det samme er gjeldende for baldakiner og tøy-himlinger, som fortsatt i noen tilfeller fungerer som en symbolsk markering for beskyttelse av personer med rang og høy verdighet.

Bruken av parasoll har tradisjonelt vært spesielt utbredt i Østens land, blant annet i Japan og Kina. Her ble bruken av parasoll laget av bambus og andre lette materialer svært vanlig blant adelen fra ca. 1000-tallet.

I Europa ble paraply og parasoll først tatt i bruk på 1500-tallet. Parasoll ble innført blant adelen i Frankrike og hadde først og fremst som mål å sikre bæreren lysere hud. Denne typen håndholdt parasoll var laget av tynne stoffer og var gjerne utsmykket med blonder – og ble et statussymbol og en viktig del av vestlig damemote på 1700- og 1800-tallet.

Vi har et stort og variert sortiment – enten det er snakk om parasoll eller hagemøbler! Her finner du kvalitetsprodukter som passer perfekt i hagen eller uterommet ditt.