BEDD plantekasser – hva med en kjøkkenhage på hjul?


Våren er her!

Dagene blir lengre og snøen slipper taket – mange steder, i hvert fall. Hos Fine Design på Fornebu har det vært rene sommerstemningen den siste tiden, og vi er nok ikke de eneste som er godt i gang med å planlegge hva vi skal plante i verandakassene i år.

Et produkt som har blitt svært populært de siste årene hos oss, er BEDD plantekasser, som du enkelt monterer selv. Bor du på Østlandet kjenner du sikker til det gode, gamle rådet om aldri å plante ut noe som helst før 17. mai. For det kommer alltid en frostnatt når du minst venter det, og så må du begynne på’n igjen.


Norske-plantekasser-satt-i-system-bedd Hagemøbler og utemøbler - Fine design

Men med BEDD plantekasser er det lov å jukse litt, og begynne beplantningen av uteområdet allerede nå.


[section bg=»10033″ bg_size=»original» hover=»glow» hover_alt=»glow» parallax=»2″ height=»1200px»]

.

.

Disse plantekassene kan du nemlig montere hjul på, og velger du noen av de mindre variantene kan du faktisk trille hele blomsterkassa med jord og planter innenfor verandadøra før en frostnatt. BEDD-kassene er dessuten frostsikre. Så hvis du velger hardføre sorter som stemor, helleborus, buskbom og selje kan du være ganske så tidlig ute med plantingen.

Svart-bedd-blomsterkasse-på-takveranda-med-strålende-utsikt Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Svart-bedd-montert-i-vinkler-på-takterrasse Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Nærbilde av krydderplanter i Bedd plantekasse med bunn og hjul

[/section]

Plantekassene til BEDD kan du bruke innendørs også

Bor du et sted i landet der våren lar vente på seg en stund til, kan du jo begynne med å plante innendørs. Som vi skal se mer på senere i artikkelen, har BEDD også et selvvanningssystem med vanntette innlegg som gjerne kan brukes i BEDD-kasser innendørs.


BEDD hos Fine Design siden i 2018

Vi er stolte over å ha fått være forhandler for BEDDs elegante og smarte plantekasser omtrent fra starten. Jeanette Grønli begynte å utvikle idéen i 2015 og fikk industridesigner Bjørn Bye i ByBye Design med på laget.

Bedd-plantekasser-med-ulike-stauder-og-med-rullestener-langs Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Modulbasert system med sidepaneler

Plantekassene består av løse sidepaneler i stål som settes sammen til solide og varige plantekasser. «BEDD er et mer funksjonelt, fleksibelt og estetisk alternativ til pallekarmer, for dyrking i hager eller urbane omgivelser.«, sier de på nettsiden.

Bedd-platekasse-med-vakre-rødblomstrende-blomster-ved-siden-av-brun-trevegg Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Norsk kvalitet i alle ledd

Idéen er norsk, designet, utviklingen og produksjonen av produktene likeså. I disse tider synes vi i Fine Design at det er spesielt fint å kunne støtte norske produsenter – og ekstra morsomt er det når produktet er så bra! Det er Tronrud Engineering i Moss og KMG Stansefabrikk på Strømmen som produserer, mens varelager og logistikk tar samfunnsengasjerte Fossheim Verksteder seg av.


Såing og utplanting av årets grønnsaker og krydderurter i BEDD plantekasse

Noe av det kjekke med BEDD er kombinasjonen av valgfrihet med enkelt oppsett og montering. Har du liten veranda kan du velge en liten plantekasse på hjul. Stor hage? Da kan du kombinere flere paneler etter hverandre, bygge deg ut i vinkler og også i høyden. Visste du forresten at BEDD kan graves delvis ned eller stå rett på bakken uten bunn? Det er spesielt gunstig for planter med større rotsystemer som dermed virkelig kan strekke røttene sine. (Kassene på bildet under er gravd ned i bakken.)

Bli med BEDD-gartner Tom Egeberg Hvål ut i grønnsakshagen

I videoen til høyre tar BEDD-gartner Tom oss med ut i en flott grønnsakshage der eieren har bygd opp en stor del av grønnsakshagen sin med BEDD i ulike høyder. BEDD er et godt alternativ til ordinære pallekarmer og frilansdyrking der man må ned på kne for å luke og stelle.

To paneler oppå hverandre gir en fin høyde som det er behagelig å jobbe i. Holder man på med småpirk går det til og med an å ta med seg en stol eller kanskje en hagebenk i aluminium? Det kan Fine Design hjelpe deg med 🙂


[ux_video url=»https://youtu.be/nLzPLw9ULu8″ depth=»2″ depth_hover=»1″]

Hagemøbler og plantekasser i skjønn forening?

Bedd-i-system-flott-dyrkningshage-med-bedd-plantekasser-i-rust-og-galfan Hagemøbler og utemøbler - Fine design


I slike hyggelige, grønne omgivelser er det fristende for oss som betrakter verden gjennom hagemøbelbriller å se for seg noen av Fine Designs lettvinne alumiunimsmøbler her. For eksempel kunne dette bordet med passende aluminumsstoler med plastsete passet inn ved grønnsaksradene. Tenk for en deilig følelse det er å sitte omgitt av bugnende rader av friske, egenproduserte grønnsaker og bær en sommerdag og bare nonchalant lene seg tilbake og plukke et jordbær.


Sommer med villjordbær

Fleksibelt system som passer til både små og store uteplasser

Nå har vi fokusert endel på de store uterommene der det er nok av plass og muligheter for lange rekker av BEDD-kasser for den virkelig ivrige grønnsaksgartneren. På en liten balkong nytter det hverken å grave ned eller installere en 10 meter lang blomsterkasse. Nedenfor ser du et bitte lite utvalg av de BEDD-kassene vi selger hos Fine Design. Som tidligere nevnt kan du montere hjul under plantekassen, eller bein, om den ikke skal flyttes eller er satt sammen av mange moduler.

Vi har utstillingsmodeller stående ute hos oss i butikken på Rud slik at du kan komme og ta en titt på hvordan kassene passer sammen med ulike typer hagemøbler. Skal du innrede en ny uteplass er det bare å spørre oss om tips, så skal vi sette sammen et utemøblement i hvit eller sort aluminium for deg. Vi kan love at vi har utemøbler i en stil som passer perfekt til plantekassene fra BEDD!Smarte selvvanningsløsninger til innendørsbruk – bygg selv

I denne videoen lærer du hvordan du kan sette sammen BEDDS plantekasser med selvvanningsmodul. Hemmeligheten er en tett plastmodul i to deler som settes ned i kassene etter at disse er montert. Oppi kassene fylles ingen drenering, men derimot jord helt ned i bunnen – vitsen er å lage en «jordveke» som skal dra vannet opp fra reservoaret og til planterøttene. Veldig interessant! Vi anbefaler en titt.


[ux_video url=»https://youtu.be/rqAayHBhB64″ depth_hover=»1″]


Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 3-4 ganger i måneden.
Vår personvererklæring finner du her. Fyll i e-postadressen din:

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: