Kundenes utemøbelfavoritter våren 2020


Vi har tatt en rask prat med en travel Marianne Aanerød mellom kundene i dag for å høre litt hvordan det går med salget av hagemøbler i år. Har Fine Design hagemøbler klart seg greit gjennom korona-krisen, og har de lagt merke til om det mye omtalte viruset har ført til endringer i kundenes handlemønster? Kjøper folk i det hele tatt hagemøbler våren 2020?

Hvilke hagemøbler er mest populære så langt i år?

– Generelt ser vi at trenden med sorte aluminiumshagemøbler fortsetter. Disse er svært populære også i år. Vi har solgt utrolig mye av Gardenart-sofa nr. 100750, den sorte varianten. Den er faktisk helt utsolgt allerede, kan Marianne fortelle. – Årets nyhet, som virkelig har slått an!

Dette er en alt-i-ett-løsning der man kan stille inn det ene setet og forvandle sofaen til en solseng. En nett og fin hagesofa som ikke tar mye plass. Vi får inn flere i starten av juli, så om du ønsker å sikre deg denne sofagruppen fra det partiet som kommer da, bør du bestille nå.


Gardenart fleksibel hjørnesofa med bord i sort aluminium og grå puter

Årets superpopulære hagemøbelnyhet finnes også i hvit aluminium

Hvis du orker å vente til juli, kan du også vurdere å kjøpe sofaen i hvit aluminium. Sofaen består av 4 deler som kan brukes separat, om ønskelig. To av delene kan du gjøre om til solsenger ved behov. Rammene er pulverlakkert i hvit farge og putestoffet (Agora) er i kjernespunnet akryl fra en kjent, spansk leverandør. 

Her har du en skikkelig smart «alt i ett»-løsning, perfekt for deg som har litt mindre uteplass. Den kvadratiske hjørnesofaen er 224 cm x 224 cm. På hver side har den et tilleggsbord som kan dras ut (34 cm). Det medfølger dessuten en pute til bordet, slik at det kan brukes som sjeselong/puff.


Gardenart fleksibel hjørnesofa med bord i hvit aluminium og grå puter

Og Fine Designs egne favoritter, våren 2020?


– Her vil jeg gjerne trekke frem modulsofaene i 100501-serien, sier Marianne. – Vi har dem med puter i tre fargekombinasjoner, sort, grått og kakhi. Aluminiumsrammene er i hvitt eller sort. Dessuten har vi en veldig interessant variant med tau på bakstykker og armlener. Det gir et litt mykere, annerledes uttrykk.

Sofasettene består av mange moduler, som selvfølgelig kan benyttes enkeltvis. Når du setter dem sammen er kombinasjonsmulighetene mange: Du kan lage dobbel eller enkel daybed, hjørnesofa, u-sofa, sette to firesetere mot hverandre, eller bruke kun en del på liten balkong.


Gardenart-sofa-i-sort-og-grått-med-tau-100501tau Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Liten jente holder en lykt og sitter i en stor, grå hagesofa på veranda med flott utsikt

“Evigvarende” aluminiumsmøbler med hurtigtørkende puter

I tillegg til alle kombinasjonsmulighetene kan denne sofaen og skilte med puter laget i hurtigtørkende skum. Tekstilet som er brukt på sofaputene er vannavstøtende. Dette er tilfellet med omtrent alle sofaene Fine Design selger. De er nøye plukket ut for å tåle norsk vær og klima, og et av kriteriene er at de skal kunne tørke raskt opp etter en regnskur.

Trenger du mer plass når f.eks. bonusbarna dukker opp i helgene? Da kan du kjøpe deler separat og bygge på sofaløsningen med ekstradeler. Søk etter artikkelnummer fra og med 100501 til og med 100505. Bygg din egen sofa!

Bildet-av-ryggen-på-en-gardenart-sofa-med-tau-nummer-100502tau-scaled-copy Hagemøbler og utemøbler - Fine design


100501sort Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Fine Designs egen Hagemøbeldronning  – på tronen i 14 år 🙂

Marianne har solgt hagemøbler i over 14 år, og har fulgt utviklingen innen trender, materialer, fargevalg og bruksområder. Hvis det er noen som har kontroll på hvordan korona har påvirket hagemøbelsalget, er det henne. Hos Fine Design får kunden personlig oppfølging – og ærlig tilbakemelding – ved valg av hagemøbler. Det er noe av det som er kjennemerket til Fine Design og er deres kvalitetsstempel. Spør du Marianne om råd, får du et ærlig svar. Hun er ikke den som trenger å smøre på i tykke lag for å få solgt hagemøblene sine!

Virtuell hagemøbelhandling…

Fine Design har nyoppusset nettside av året (og den har blitt riktig så fin og funksjonell) , og alle møblene du finner i showrommet på Fornebu kan kjøpes på nett. Likevel foretrekker nok mange å både se og prøvesitte hagemøblene før de kjøper dem. Selv om nordmenn i løpet av de siste månedene har vendt seg til å handle mer på nett, går grensen for mange ved et nytt utemøblement som man skal ha i 10-20 år framover. Tilbehør og mindre varer selges det mer av på nett.


Marianne-i-en-fargerik-kjempestol Hagemøbler og utemøbler - Fine design

…og hagemøbelvisning på FaceTime

For å gjøre det lettere for kundene å få et mer realistisk inntrykk av hvordan hagemøblene ser ut, har Fine Design benyttet seg av f.eks. FaceTime for å vise kunden hjemme i stua hvordan møbelet på bildet faktisk ser ut i “real life”. Da tar en av de ansatte med seg telefonen ut i utstillingslokalet og filmer utemøbelet det er snakk om. Så har kunden mulighet til å titte på detaljer, sammenlikne med andre møbler og spørre om det han/hun lurer på. Det har fungert bra i år. Det er også mulig å chatte med Marianne & co via Facebook.


Sett-sammen-sofaen-slik-det-passer-best-hos-deg Hagemøbler og utemøbler - Fine design

Hvordan går salget av hagemøbler i 2020?

– Vi selger generelt bra i vår, sier Marianne. – Folk gjør seg klare til hjemmesommer. Etter en litt mer forsiktig start enn vanlig er vi nå på vei tilbake mot normalen. Hun forteller at Fine Design har fulgt helsemyndighetenes anbefalinger til punkt og prikke helt fra starten, med håndsprit, kontrollert kundeantall og avstandsregler. Det siste er ikke så vanskelig å overholde i utstillingslokalene til Fine Design på Fornebu, for her er det god plass under taket – og mellom hagemøbelradene. Trolig har timevis med hjemmekontor gitt folk tid og lyst til å tenke ut hvordan de kan utnytte uteplassen enda bedre. Om hjemmekontor-tida har påvirket hva slags møbler folk kjøper? – Møbler til store middagsselskaper er selvfølgelig ikke førsteprioritet i en “stay at home”-situasjon. Men vi ser som sagt at folk nå begynner å se framover og planlegge for en hyggelig, norsk hjemmesommer – gjerne med grilling på egen uteplass, sier hun. 

Ofyr-den-sosiale-grillen Hagemøbler og utemøbler - Fine design

Er dere utsolgt på noe allerede?

– Ja, vi er faktisk det, kan Marianne fortelle. – Som sagt solgte vi ut den sorte varianten av den fleksible hjørnesofaen fra Gardenart lenge før sommeren satte inn og nå er jammen den samme med hvite rammer også utsolgt. Nye bestillinger er selvsagt gjort, men en ny ladning av denne forventes ikke før i starten av juli. Det er mulig å kjøpe de nå, så du er sikker på å få fra leveringen som kommer inn.

Hagemøbelrådet som gjelder akkurat nå er derfor som følger:  – Vi er utsolgt for noe allerede, så vil man velge på øverste hylle lønner det seg å skynde seg. Men vi kommer til å ha hagemøbler nok til alle som vil ha.

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 3-4 ganger i måneden.
Vår personvererklæring finner du her. Fyll i e-postadressen din:

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: