6 tips til valg av hagemøbler

Den som er på utkikk etter nye utemøbler vil fort oppdage at det finnes utallige valgmuligheter.

For å gjøre prosessen litt enklere, deler vi her seks tips til hva du bør se etter ved valg av hagemøbler. Gjør et godt kjøp som du får glede av i mange år fremover!

BLI INSPIRERT I NETTBUTIKKEN

1. Velg helårs utemøbler som tåler regn og snø

Uterommet ditt skal være et fristed hvor du kan slappe av og senke skuldrene. Da er det fint å ha hagemøbler som ikke må flyttes innendørs hver gang det kommer en regnbyge, litt snø eller noen vindpust.

Mange hagemøbler bør flyttes innendørs i vinterhalvåret, noe som blant annet gjelder møbler i tre og rotting. Skulle du ønske du hadde en utesofa som tåler regn? Og som ser like fin ut etter å ha vært utsatt for snø og kulde?

Det finnes heldigvis utemøbler som tåler både regn, snø og kulde! Fine Design har lekre hagemøbler i aluminium som fint kan stå ute året rundt.

Den norske sommeren kan by på vekslende vær, og sånn sett er det uansett lurt å velge møbler som er tilpasset norsk klima. Ha dine utemøbler ute hele året, og slipp alt styret med innendørs lagring!

Marianne og datter i en hvit og beige Gardenart utesofa
Gardenart modulsofa i hvit aluminium med kakifargede puter – tåler en regnskur.
Sundays Design utesofasett i fargen hvit og grønn - meadow
Sundays Design utesofasett i fargen hvit og grønn (meadow) er helnorske utemøbler spesialdesignet for vårt klima.

2. Gå for varige og miljøvennlige hagemøbler

Dersom du går for helårs utemøbler vil du samtidig investere i møbler som varer – sesong etter sesong. 

Mange har nok opplevd å kjøpe hagemøbler som så fine ut da de var nye, men som fort ble ødelagt fordi de ikke ble tatt inn for vinteren. Du kan også oppleve at utemøblene blir skjøre og stygge om de ikke vedlikeholdes jevnlig med beis, pussing og maling.

Om du må kjøpe nye hagemøbler annenhver sesong, kan dette være både dyrt og tungvint. Og la oss være ærlige: Det er heller ikke særlig bra for miljøet.

Har du hagemøbler i aluminium, har du i prinsippet vedlikeholdsfrie møbler som ikke krever stort av deg. Dermed vil du også ha møbler som varer i mange år fremover. Ved å velge varige materialer gjør du et godt valg – både for miljøet og lommeboken.

3. Velg utemøbler med puter som tåler regn

Like tungvint som det er å flytte utemøblene inn før hver vintersesong, er det å måtte ta inn putene etter hver eneste bruk. Regnvær og nattedugg kan gjøre putene våte, og de må derfor legges innendørs eller i en putekasse.

Det er imidlertid mulig å kjøpe utemøbler med puter som tåler regn og fukt. Fine Design har møbler med vannavstøtende puter. Vannet legger seg på overflaten som små perler, og vil fordampe istedenfor å trekke inn i putene. Praktisk og lettvint!

Om putene impregneres med jevne mellomrom, har du behagelige og vannavvisende puter som varer i mange år fremover!

Regn som perler av hagemøbelpute fra Fine Design
Regn som perler av hagemøbelpute fra Fine Design! (Se film.)
Eksklusiv recliner-stol, justerbar, i sort aluminium
Eksklusiv, justerbar recliner-stol fra Gardenart i sort aluminium.

4. Kjøp hagemøbler som er både komfortable, praktiske og fine

Når du skal kjøpe hagemøbler trenger du ikke å velge mellom design, komfort og funksjonalitet. Det er faktisk mulig å få i både pose og sekk. Fine Design har lekre utemøbler som er tilpasset dine behov, og som samtidig er veldig behagelige!

Kanskje du ønsker en romslig og regulerbar hagestol som har et moderne og minimalistisk design? Eller vil du kanskje slenge deg ned i en deilig solstol/hvilestol og nyte solen? Det finnes møbler for ethvert behov, og du trenger ikke å inngå kompromisser.

5. Ikke glem tilbehør (prikken over i-en!)

En hagebenk, utesofa med bord eller hagestol i aluminium kan løfte uterommet ditt og gjøre det lekkert og innbydende. Samtidig vil vi tipse deg om å velge tilbehør som gjør uteområdet personlig, unikt og eksklusivt. Helheten ligger i detaljene!

En stor firkantparasoll, utelykt eller blomsterkasse kan for eksempel bidra til at uterommet tilføres «det lille ekstra». Fine Design har et stort utvalg av tilbehør til hagen din. Det meste kan enkelt kombineres, slik at uttrykket blir gjennomført og helhetlig.

Når du skal invitere gjester kan du også gjøre uterommet ekstra innbydende ved å sette frem noen krukker med friske planter, lykter og pynteputer.

6. Se etter utemøbler på salg

Det er fullt mulig å sikre seg lekre og komfortable utemøbler uten at det trenger å gå på bekostning av budsjett. Hos Fine Design finner du elegante og eksklusive utemøbler på salg. Her kan du gjøre et skikkelig kupp!

Følg med på tilbudene som dukker opp, og skap uterommet du drømmer om på en budsjettvennlig måte.

Trenger du inspirasjon til kjøp av utemøbler?

Stikk gjerne innom våre lokaler dersom du ønsker å finne utemøbler som er både lekre, varige og tilpasset norsk klima. Vi har et stort utvalg, og hjelper deg med å finne en løsning som passer ditt uterom og budsjett.

Hent også inspirasjon fra våre nettsider. I vårt bildegalleri kan du se forslag til sammensetninger, og få noen idéer til ditt eget uterom. Velg hagemøbler som gjør det mulig å senke skuldrene mens du er utendørs!

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: