Hagemøbler kjøper du hos Fine Design hele året!

Velkommen til Fine Design hagemøbler Bærum og Sandnes - Gardenart fleksibel utesofa i kaki
Velkommen til Fine Design hagemøbler Bærum og Sandnes – her ser du Gardenart fleksibel utesofa i med sort ramme og kakifargede puter.

17 år MED HAGEMØBLER

I år kan Marianne og Kjetil hos Fine Design hagemøbler i Bærum feire at bedriften går inn i sitt 17. år! Og det gjør de med åpning av ikke mindre enn 2 nye butikker. Fine Design har splitter nye butikker både i Løxaveien 5 på Rud i Bærum, 5 minutter fra Sandvika, og på Larsamyrå 8 i Sandnes.

Grunderne Marianne og Kjetil i Fine Design

En smilende Marianne Aanerod i Fine Design Hagemobler i rød topp
Marianne Aanerod i Fine Design Hagemøbler

Marianne og Kjetil Aanerød er ordentlige grundere. De eier, driver og er involvert i alle ledd av prosessene i bedriften. Dette gjør at de til enhver tid har oversikt over ønskene til kundene. Det gjør det også lettere når nye modeller skal utvikles, behov avklares og ny sesong klekkes ut.

De har full kontroll på alt fra lager, bestilling, innkjøp og utkjøring, til annonsering og innholdsproduksjon på Instagram og Facebook

Nettbutikken er selvfølgelig en av de viktigste brikkene i bedriften. Der jobbes det kontinuerlig med å forbedre og justere slik at kjøpsopplevelsen blir best mulig for kundene.

Fine Design ble startet i 2006, som et alternativ til de tradisjonelle kjedebutikkene. Fine Design er en moderne og litt annerledes leverandør av unike utemøbler og tilbehør til uteplass og hage.

Siden vi gjør innkjøp direkte fra produsent, unngår vi fordyrende mellomledd. Dette gjør at vi kan levere hagemøbler i god design og svært høy kvalitet – rett hjem til deg.

Marianne Aanerød har lang og bred erfaring med produktutvikling, innkjøp og drift av nettbutikk med alt som hører med. Kjetil har mange års fartstid fra møbelbransjen også før Fine Design, med erfaring innenfor salg og kundebehandling.

Vi legger stor vekt på personlig hjelp og kundeservice, og ivrer etter å hjelpe kunden til å lage sin drømmeuteplass.

Fine Design hagemøbler Kjetil Aanerød
Kjetil Aanerød hos Fine Design.

Ta med en skisse av uteplassen din og få designhjelp!

Skisse av uterom - få hjelp av Fine design til planleggingen av uteplassen
Eksempel på enkel, målsatt skisse av et uterom.

Ofte kommer kundene våre til butikken med bilder på mobilen av uteplassen, balkongen eller terrassen som skal innredes. Et godt tips er å ta med en målsatt skisse/tegning også. Da er det lett for Fine Design-teamet å hjelpe til med å lage en hyggelig og praktisk uteplass med passende utemøbler.

Målet er å skape en skreddersydd løsning med utesofa, spisebord og utelounger etter dine behov og ønsker og som passer i akkurat din hage, terrasse eller uteplass.

Husk å tenke gjennom hva du har lyst til å gjøre i uterommet. Skal du spise eller slappe av eller kanskje begge deler? Hjemmekontor i sola? Da er det perfekt med et bord som kan heves og senkes etter hva du skal gjøre ved det.

Sofaen forblir i samme høyde og fungerer som avslapningsområde når bordet er nede og spiseplass når bordet er hevet – praktisk.

Gardenart hagebord i sort med oppløft - i oppløftet tilstand foran Gardenart hagesofa i sort

Utebord med oppløft og lekker Gardenart utesofa i sort – vi har denne sofaen også i hvit aluminium, med grå puter.

Uterommet – en forlengelse av innerommet

– For å løse et oppdrag trenger vi ofte å komme litt under huden på kundene, forteller Marianne. Det er noe med å finne ut hva folk liker å gjøre. Noen vil ha grillplass og stor spiseplass til venner og familie. Andre vil ha lounge-områder for avslapping og lesing. 

– Så er det også viktig at innerommet og uterommet får en fin overgang slik at det blir en helhetlig løsning, påpeker Kjetil. – Baksiden på møblene våre er så pene at de er hyggelig å se på når man står inne og ser ut og det er viktig.

Baksiden på en modulutesofa fra Fine Design hagemøbler
Baksiden på en Gardenart modulutesofa i sort/beige fra Fine Design Hagemøbler.

I tillegg kan du velge ulike farger på putene som gjør at du lett kan trekke fargene fra interiøret inne ut og visa versa. Det er nemlig slik at våre puter tåler å brukes ute hele året. Plassbesparende og praktisk.

Husk at det også er viktig å tenke på hvor solen kommer. Og kanskje har dere en vakker utsikt som det ikke må stenges for? Tenk og litt over hvordan dører og vinduer er plassert i forhold til uteplassen.

Skreddersydde uterom til den enkelte kunde

Hagemøbler fra Fine Design på Høvik - vinter og sol

– Ser kunden etter utemøblement som kan stå ute på hytta på fjellet, og som tåler snø, regn, vind og blest, faller valget gjerne på litt andre hagemøbler enn for kunden som trenger lette utemøbler til en overbygget balkong eller dem som skal ha palmesus og bølgebrus ved bassengkanten. 

– I Norge lager vi uteplassene våre litt etter hvor vi er. Derfor prøver vi å finne ut av om du skal ha fjell & vidde, himmel & hav eller rett og slett by & land, sier Marianne.

– Fargevalg og stil avhenger ofte av hvilken av disse tre kategoriene uteplassen skal lages i, men fellestemaet for nesten alle uteplasser vi designer, er nettopp “utelivet”.  Altså nordmenns kjærlighet til livet utendørs, hele året igjennom.

Vi nordmenn liker rett og slett å være ute og i naturen. Derav mottoet vårt: “Livet er best ute”, legger Marianne til.

Hva med tilbehøret?

Kanskje skal du sitte litt ute i vinter også? Da kan det være deilig med et godt og varmt pledd i fanget og kanskje noen ekstra pynteputer å gjemme seg under.

I tillegg til sittemøbler som små og store modul-sofaer i ulike farger og fasonger, daybeds og reclinerstoler, et variert utvalg av klappstoler og spisestoler i aluminium, sterke bønnebagger til utendørs bruk og utebenker i aluminium, har Fine Design også tilbehøret som skal til for at du skal få et hyggelig uteområde.

– Når vi sier “tilbehør” til uteplassen, tenker vi på alt fra grill til puter og pledd, sier Marianne, og holder opp et av de nydelige pleddene de har fått laget gjennom kvinneprosjektet til House of Good People.

Les gjerne mer om prosjektet med House of Good People i denne bloggen, og se hvilke produkter Fine Design har tatt inn fra denne spennende bedriften.

Håndvevet Pledd I Resirkulert Ull - blå
Håndvevet pledd I resirkulert ull – blå

BEDD blomsterkasse – eller grønnsakshage på hjul!

Sort BEDD plantekasse i to høyder med bord på uteplass
Sort BEDD plantekasse i to høyder med sidebord og sitteplate (nytt av året – 2023).
Beplantede hvite BEDD blomsterkasser i vinkel og i ulik høyde på veranda
Hvite BEDD blomsterkasser i vinkel og i ulik høyde på veranda.

– Vi har også plantekasser fra norske BEDD i mange størrelser. Disse består av moduler som enkelt settes sammen, fylles med jord, sås eller beplantes med pynteplanter, urter eller grønnsaker. De kan brukes ute eller inne.

Utrolig smart om du har en liten balkong og like smart om du har en stor hage: Da kan du nemlig sette sammen modulene til store “grønnsakshage-bokser” som kommer litt opp fra bakken. Lettvint og praktisk å luke og stelle i. Du kan kjøpe vinkelmoduler og ramme inn gårdsplassen eller terrassen og lage din egen, grønne oase slik du ønsker.

Mer om hvordan BEDD fungerer kan du lese i denne bloggen.

BEDD blomsterkasse kan brukes inne - her i hvitt
BEDD blomsterkasse kan brukes inne – her i hvitt.

Grilling året rundt med gass – og med tøffe OFYR

Kjetil viser frem det store utvalget av BULL gassgriller.

– Det finnes griller i alle størrelser, og noen av dem kan bygges til hyggelige utekjøkken, sier han.

Ønsker du noe litt utenom det vanlige bør du teste ut den kule, rustikke vedgrillen fra OFYR. Den passer fint inn overalt, både på hytta og hjemme i hagen. 

Festens store samlingspunkt – nå blir ikke grillmesteren stående i periferien. Med OFYR kan alle være med å tilberede maten – og kanskje varme seg litt i de sene kveldstimer.

OFYR fyrer du med ved, litt som Francis Mallman når han driver med sin «argentinske grilling». 

Ofyr hos Fine Design med kokk
OFYR – her med en ekte kokk bak stekespade og kniv. 🙂

Gjennomtestede og utprøvde kvalitetshagemøbler!

Når du er så ”hands on” som Marianne og Kjetil er, testes de fleste produktene ut før de tas inn til neste års sesong.

Begge har hund og et levd familieliv. Marianne har f.eks. fått testet utemøblene i yngstedatterens barnebursdager. Der har det blitt bakt muffins, og det har vært dekorert med melis (overalt). Småjentene har virkelig fått hygget og utfoldet seg. Da er det flott når sukkernivået er på topp og småtrollene sendes hjem, at hageslangen kan finnes frem og hele hagebordet enkelt spyles ned.

Dette piknikbordet med krakker fra Gardenart står ute hele året, og det finnes også i hvitt. Så hører du til kategorien “palmesus og bølgebrus”, kan teamet hos Fine Design fortelle at dette bordet er like fint i hvitt som i sort, og at det er utrolig stødig og praktisk.

Bordet har for øvrig mottatt designprisen ”Red dot” for utførelsen.

Piknikbenk av aluminium på uteplass med marianne-og hunden kira - Fine design
Kira sjekker hva fotografen foretar seg og passer på Marianne ved det praktiske piknikbordet fra Gardenart.

Små detaljer og riktig tilbehør gir stor effekt

Det er for eksempel veldig hyggelig å bli møtt med et inngangsparti som lyser ”velkommen hjem” når du kommer fra jobb.

Med noen små grep kan de fleste inngangspartier bli både personlige og hyggelige. Plasser en benk der med farge som passer til døren, deg, blomsterkassen osv. Lag din personlige vri – det er ofte bare en liten endring som skal til og som gjør den store forskjellen. Det er ikke mye ekstra plass som skal til for at du kan lage din egen lille BEDD-urtehage om sommeren, og plante vintergrønt som dekor der på vinteren.

Gardenart hagesofa og hagebord fra Fine Design på uteplassen til Nikolai Danielsen
Gardenart hagesofa og hagebord fra Fine Design på uteplassen til Nikolai Danielsen.

Møbelstoffet er alfa og omega for holdbarheten på møblene

– Når vi skal hjelpe deg å sette opp uteplassen, pleier vi først å tenke gjennom hva du skal gjøre når du er ute, hva slags uteplass du har. I tillegg er det viktig å vite hvor du befinner deg i landet, sier Marianne.

Tekstilene i Fine Design Hagemøblers fire, utvalgte farger
Tekstilene-stoff i våre fire, utvalgte farger.

– Skal du innrede en hyggelig balkong følger det at du kanskje har liten plass til oppbevaring slik at du er avhengig av møbler og puter trukket i utestoff som kan være ute hele året.

Putestoffet på møblene våre tåler vær og vind, det tørker fort og det er motstandsdyktig mot sol. Dette er fordi stoffet de er sydd av er vevd av kjernespunnet akryl. Altså er selve tråden farget, og ikke bare overflaten på stoffet. Møbelstoffer som er laget på denne måten tåler sollys på en helt annen måte enn billigmøbler.

Dessuten er det regntrekk inne i selve møbelputene, noe som gjør at de også tåler en regnskur. Det synes vi er så bra at vi alltid prøver å huske å fortelle kundene om.

– Er du interessert i å høre mer om dette bør du lese mer på produktinformasjonssiden vår, sier Marianne. – Der går vi mer i dybden når det gjelder “råvarene” møblene er laget av.

Sundays Design! Utemøbler som trives ved kysten

Norge er en eneste, lang kystlinje, og mange av oss har hytte eller hus ved sjøen. Har du uteplass som er eksponert for saltvann og sjø bør du være ekstra nøye med hvilket materiale utemøblene du kjøper er laget av.

Sundays’ utemøbler kan brukes utendørs hele vinteren – her representert ved de fargerike Frame-krakkene på banneret.

Fargerike uker hos Fine Design - Frame-krakker fra Sundays Design
Frame-krakker fra Sundays Design i den norske fjæra.

For at en gruppe utemøbler skal egne seg i kystnære strøk, er det noen ting som må være på plass. Tekstilet på sitteputene må tåle saltvann, og selve rammene må være laget av materiale som hverken ruster eller irrer.

Fine Design er forhandler av lekre Sundays Designs hagemøbler. Dette er spesielt hardføre hagemøbler produsert i Norge for norske forhold. Sundays har 30 års erfaring innen båtputeproduksjon. De lager aluminiumsmøbler som er pulverlakkerte med samme Jotun-maling som finnes på oljeplattformer.

Med andre ord: Superbestandige hagemøbler som tåler sjøsprøyt, regn og fuktighet, og som er så stødige og tunge nok til at de blir stående om det kommer litt mer enn en frisk bris.

Sundays Design hagemøbler i strålende solskinn med en glitrende sjø i bakgrunnen
Frame sofagruppe i farge kull og mur på uteplass i vannkanten
Frame sofagruppe i farge kull og mur på uteplass i vannkanten

Justerbare parasoller som beskyttelse mot sol og regn

Vi liker å tro at vi får masse sol til sommeren, og når det slår til, er tilbehør som solsenger og parasoll også noe man trenger.

Parasollen bør være så solid og stå så stødig at du slipper å ta den inn og ut. Da kan den også fungere som et skydd mot regn om det skulle komme en skur.

Våre parasoller er 3 x 3 meter, noe som gjør at de får et segl på hele 9 m2, viser Marianne. De kan stå ute, men det er viktig at du tar dem ned når du ikke er hjemme.

Parasoll i hvit farget stoff av polyester i en hage sammen med hagebord og spisestoler
Stor, praktisk firkantparasoll med hvit parasollduk.

Om du slår opp parasollen på kvelden kan du lage superhyggelig stemning i lune sensommerkvelder med å henge opp lamper i den. Med en terrassevarmer og et godt pledd i nærheten er det duket for massevis av hyggelig kvelder på terrassen i 2023.

Velkommen til Fine Design i Løxaveien 5!

Stemningsbilde av glass på bassengfesten til Fine Design
Fra bassengfesten Fine Design hadde med TRIMM

Butikken ligger 5 minutter fra Sandvika Sentrum, i retning Skui. En flott hagemøbelutstilling og våre hyggelige medarbeidere står klare til å hjelpe deg med drømmeuteplassen i år.

Personlig service og 17 års erfaring

 – Vi er bare en telefon unna, og kan treffes på 90 60 80 37, sier Marianne. – Vi har stort lager i Svelvik, så det er omtrent null ventetid og lett å få opp møblene i en fei dersom du har bestemt deg for å lage en uteplass nå.

– Vi både eier og driver, og er svært opptatt av personlig service. Vi tenker at ingen kunde eller prosjekt er for lite eller for stort, og vi brenner for god design til en rimelig pris. Nå gleder vi oss til å ta i mot mange av dere i nye, fine lokaler og feire at vi har vært i bransjen 17 år. Det betyr at vi er en leverandør med lang erfaring som du kan stole på.

Vi hjelper deg å få det hyggelig der du bor. Velkommen til Fine Design! 

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: