Utemøbler + høst = sant? Høsttips fra Fine Design hagemøblerMobeltrekk-esker-mellom-hostblader Hagemøbler og utemøbler - Fine design


Høsten er her – hva bør du tenke på angående utemøblene?

Du kan gjerne fortsette å bruke aluminiumsmøbler utover vinteren, men du bør putte over et lagringstrekk når de ikke er i bruk. Da slipper du at vann og is blir liggende direkte på sitteputer, eller at det samler seg løv og skitt fra omgivelsene. Aluminiumsmøbler ruster ikke, og tåler derfor vann svært godt – men trekket sparer deg for vask. Bruker du lagringstrekk over hagemøblene er du dermed  sikret å kunne ta i bruk hagemøblene på 1–2–3! Løp ut på terrassen når novembersola titter fram. Av med trekket, og sett deg rett ned i en tørr, fin sofa. Husk at for lagring over lengre tid, må sofa- og stolputer tas inn!

Kom gjerne innom oss for påfyll av hagemøbler i høst. Det blir nok mange planlagte innendørsmøter som blir til utendørsmøter i vinter p.g.a. korona, og da trenger man noe å sitte i. Kanskje trenger du flere enkeltstoler, slik at alle kan holde forsvarlig avstand.


[row_inner]

Gardenart fleksibel hjørnesofa med bord i sort aluminium og grå puter


Kan jeg virkelig la møblene snø ned?

Det er klart at møblene vil trives aller best med å få stå inne eller under tak gjennom vinteren. Puter må tas inn. Men som sagt er nesten alle møblene vi selger plukket ut spesielt for også å kunne brukes om høsten og vinteren i Norge.

Det viktigste med vinterlagring er at møblene står den veien de er ment å stå, så vannet slipper ut. Om modulene stables i hverandre kan vann bli stående i rammen. Når det fryser til is utvider det seg og det kan sprekke.

[/row_inner]
[row_inner]

[ux_product_flip ids=»940,9317,942,935,934″]

AeroCover – et vannavvisende og pustende hagemøbeltrekk

[row_inner_1]

[col_inner span=»6″ span__sm=»12″]

Disse lagringstrekkene kan brukes til å lagre/dekke hva du vil, som solsenger, utesofa og utekjøkkenet. Det er et slitesterkt trekk som holder møblene dine fine i år etter år, uten å falme eller revne. Sitter godt over møblene og sørger for at uteområdet ditt ser ryddig og oversiktlig ut, også i vinterhalvåret.

AeroCover er som sagt vannavvisende, men også ”pustende”. Med dette menes at kondens som samler seg på innsiden når temperaturen svinger, blir transportert ut. Dermed er trekket med og hindrer at sopp eller mugg får fotfeste i tider møblene brukes mindre. Trekket har innsydde stropper nederst, for innstramming.

[/col_inner]
[col_inner span=»6″ span__sm=»12″]

[ux_video url=»https://youtu.be/y_CF24uIh7w»]

[/col_inner]

[/row_inner_1]
[row_inner_1]

[col_inner span=»5″ span__sm=»12″]

Vinterlagring av utemøbler

Veldikeholdsfrie aluminiumsmøbler

Nesten alle hagemøblene du kjøper hos Fine Design er i aluminium og Textilene. Dette gir som sagt tilnærmet vedlikeholdsfrie møbler. Likevel skal du passe på at møblene er vasket rene og at de er helt tørre før de settes bort.

Møblene bør oppbevares tørt

Oppbevar dem enten innendørs, under tak eller under presenning. Oppbevares møblene under presenning er det viktig at det ikke er for tett, men at det er god luftsirkulasjon. Dette for å unngå kondens.

[/col_inner]
[col_inner span=»7″ span__sm=»12″]

Fatboy beanbags kan brukes ute om vinteren

[/col_inner]

[/row_inner_1]
[row_inner_1]

[col_inner span=»6″ span__sm=»12″]

Putene til hagemøblene tas inn, uten unntak

Hagemøbelputene bør også ses over og flekker bør fjernes før de fester seg. Alt av tekstil MÅ oppbevares innendørs/tørt for å unngå fukt og mugg. Du kan bruke putene ute om vinteren og de tåler nedbør, men de må ikke bli stående og samle opp støv og skitt i 6 måneder om gangen.

Bevegelige deler smøres

Har du stoler eller bord med bevegelige deler bør disse oljes før møblene settes bort for vinteren. Jo mer du gjør før vinteren og jo tidligere du begynner, desto enklere blir det neste hagemåbelsesong.

[/col_inner]
[col_inner span=»6″ span__sm=»12″]

Tremøbler krever litt mer

Ettersom tre er et levende materiale, bør festemateriell etterskrus minst før og etter sesong. Det er ekstra viktig at tremøbler lagres tørt.

Hva med teakmøbler?

Enkelte tresorter tåler mer vær og vind enn andre. Teak har en naturlig selvimpregnerende olje som gjør det værbestandig og holdbart. Perfekt for bruk i norske forhold. Mange liker den naturlige grå patinaen som teak får over tid. Dersom du ønsker at møblene skal gråne naturlig er det kun rengjøring før og etter sesong som kreves av vedlikehold.

[/col_inner]

[/row_inner_1]

Ikke lukk øynene for vinteren og  utsett vedlikeholdsjobben

Ikke lukke øynene for vinteren - vi har møbler som tåler snø hos Fine Design hagemøbler

Selv om det er travelt og selv om det er lite fristende å vaske og rydde bort hagemøblene på høsten, er det lurt å ikke vente altfor lenge. Med hagemøblene stående ute fremdeles føler man kanskje at man beholder en liten del av sommeren på uteplassen. Men selv om hagemøblene tåler stygt vær, regn, vind, snø og blest, er det ikke dermed sagt at du BØR la dem stå der uten å gjøre noe. Jo penere du behandler møblene dine generelt, jo flere sommersesonger vil du ha glede av dem.

[row_inner_1]

[col_inner span__sm=»12″]

Nyheter hos Fine Design: Vi har lagd nye filmer!

Ja, det stemmer – vi har vært filmstjerner for en dag. Noe av resultatet kan du se under. Vi er godt fornøyde med presentasjonen av Fine Design og nytt lokale, og håper du lar deg inspirere til å komme innom oss for en kikk. Med helårslokaler har vi nå muligheten til å ta imot kunder hele året, men husk å ringe oss  på +47 906 08 037 og avtale før du kommer, da vi ikke til enhver tid er til stede utenfor sesongen. Nettbutikken er åpen hele døgnet og klar til å ta deg imot 🙂

[/col_inner]

[/row_inner_1]
[ux_video url=»https://vimeo.com/475060937″]

[/row_inner]

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 3-4 ganger i måneden.
Vår personvererklæring finner du her. Fyll i e-postadressen din:

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: