Fine Design på Høvik – vi har flytta!

Marianne og Kjetil og Fine Design har flytta fra Høvik til Rud i Bærum
Marianne og Kjetil og Fine Design har flytta fra Høvik til Rud i Bærum.

NB! Dette er en gammel artikkel.

I oktober 2022 flyttet Fine Design til Løxaveien 5 på Rud, Bærum.

“Fine Design hagemøbler på Høvik? Trodde dere holdt til ute på Fornebu?” Ja, det stemmer, i over ti år var Fornebu Fine Designs tilholdssted – men så skulle Fornebubanen bygges og ha endestasjon der butikken vår lå. Og da måtte vi finne nye lokaler.

Oktober 2022: Og nå har vi gjort det igjen! Vegvesenet trengte tomta Høvik-butikken lå på – så nå flytter vi til Rud i Bærum, nærmere bestemt Løxaveien 5. Det kan du etterhvert lese mer om i bloggen vår.

Hvordan flytte 6500 m2 Fine Design-hagemøbler på en uke?

Fine-desing-flytter-alle-ansatte-må-med Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Fine Design flytter – alle ansatte må med 🙂

Å rydde på et lager man har stablet ting inn på i over ti år, er ikke en raskt affære. Vi ryddet, pakket, og lempet, kjørte fram og tilbake, men det dukket opp stadig flere ting fra glemselen.

Flyttesalg og godbiter til lavpris

Under flyttingen var det mulig å få med seg noen skikkelige godbiter for den som fulgte med. Vi hadde for eksempel en mengde flotte betongbord på supersalg, og mange interessante møbler som ikke var årets modell – men fremdeles kvalitetsmøblene vi har solgt det siste decenniet.

Flyttesalg og tilbud hos Fine Design Hagemøbler

Siste dag på Fornebu 18. juli 2020

18. juli 2020 var siste åpningsdag på Fornebu. Vi var midt i sesongen, og ville ikke skuffe kunder ved å avslutte den tidlig eller å holde stengt lenge midt i heteste hagemøbeltiden. Korona sørget for at også vi fikk en litt tregere start på sesongen enn vi kunne ønske oss, så det var viktig å ikke få altfor lange pauser eller å avslutte for tidlig.

Hegna-transport-hjelper-til-så-flyttingen-går-litt-fortere Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Hegna transport hjelper til så flyttingen går litt fortere

Vi begynte flyttingen med vår trofaste varebil, men skjønte raskt at her måtte det kraftigere skyts til, om vi skulle komme oss ut før jul. Dermed kom Hegna transport inn i bildet – og endelig kunne vi se lys i møbeltunellen.

Kalle Kanin blir med til Høvik 🙂

Kalle-kanin-i-gamle-lokalet-på-fornebu-copy Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Kalle i gamle lokalet på Fornebu
Fine-designs-kalle-kanin-har-flyttet-til-ramstadsletta Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Kalle har flyttet til Ramstadsletta

Vi prøvde til og med å gi bort Kallekanin! Det var flere barnehager og organisasjoner som var interesserte, men til slutt viste det seg at Kalle var for stor for de fleste – så han ble med på flyttelasset til Høvik i stedet. Der venter han på mange glade barn med foreldre som vil kjøpe fine hagemøbler.

Har Kallekanin blitt med på flyttelasset videre fra Høvik til Bærum?

Følg med oss når sesongen starter i mars 2023, så får du se 🙂

Fortell om Fine Designs lokale på Høvik, Marianne!

Fine Design Hagemøbler på Høvik
Fine Design Hagemøbler på Høvik
Mye-dagslys-i-fine-designs-nye-lokaler-på-ramstadsletta Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Mye dagslys i de nye lokalene på Høvik

– Hva synes dere er bedre (så langt) i det nye lokalet enn i det gamle, Marianne? For en som ikke har rukket å stikke innom enda, ser det veldig lyst og fint ut på bildene, i hvert fall.

– Ja, det stemmer at den nye Fine Design-butikken er lysere, forteller eier Marianne Aanerød. Her er det nemlig dagslys fra alle kanter! Det er trivelig med lysere lokale samtidig som det er lettere å forestille seg hvordan møblene vil bli seende ut utendørs, og hva de passer bra sammen med av farger og former. Det nye lokalet vårt er 133 meter langt og er veldig oversiktlig. Kanskje er det også lettere å holde oversikten som kunde når man vandrer rundt, ettersom lokalet er smalere enn lokalet på Fornebu?

Hovik-hos-fine-design-copy Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Lyst og fint hos Fine Design på Høvik – det lange lokalet gjør det svært oversiktlig.

Oppgraderinger på Ramstadsletta

– Og hva med dere som jobber her, noen oppgraderinger for dere?

–Å, jada! Her har vi eget spiserom, kontor og toaletter – til og med dusj!, smiler Marianne. – I det tidligere lokalet hadde vi kontoret i en krok ved inngangen. Flunkende ny kaffemaskin har vi også. Neste år feirer vi 15 år, så dette må være bursdagsgave på forskudd. Nydelig italiensk kaffe – eller kakao, legger hun til.

– Er det noe dere savner?

– Ja, flere kunder, faktisk. Vi flyttet såpass brått og sent i sesongen at mange av de faste kundene våre ikke har fått det med seg ennå. Vi har jo holdt til lenge på ett sted, så det er der folk er vant til å finne oss.

Anne Lise ønsker den nye kaffemaskinen velkommen!

Utfordringer?

Den som kjenner litt til denne bedriften vet at Fine Design egentlig aldri har problemer, de har bare utfordringer, og de utfordringene løses som regel på rekordtid. Fine Design har faktisk måttet flytte før, da det brant i lokalet i 2010. Dengang var det selvsagt noen hakk mer dramatisk, men hvordan gikk det nå?

Fra brannen hos Fine Design i 2010

Å flytte et lager med hagemøbler er faktisk ikke til å kimse av. Vi spurte Marianne om  det var noen spesielle utfordringer forbundet med flytteprosessen denne gang. Bortsett fra oppgaven i seg selv, som altså gikk ut på å flytte alle tonnene med møbler rekordtid.

– Her er det nok en del andre firmaer som ville gitt seg for sesongen, og brukt vinteren på å komme seg på plass, sier vi. – Men dere bare gjøv på, hadde en kort ukes ryddepause, og så bare fortsatte dere videre som om ingenting hadde skjedd. Hvordan opplevdes flytteprosessen, egentlig?

Dronningen av hagemøbler med hele team Fine Design i sving

6 500 m2 med hagemøbler flyttet!

– 6500 m2 med hagemøbler og utstyr skulle flyttes, og det er klart det er slitsomt, svarer Marianne. Det var utrolig mye rydding som måtte til. Når du starter å rydde i kataloger og visittkort og ser et hav av hagemøbler foran deg, er det lett å miste motet. Men vi stod på og klarte det! Vi har fine naboer her som vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Golfshopen var dessuten en god nabo på Fornebu og nå har også de flyttet hit til Høvik, så det er koselig.

Utemøbler som også kan brukes inne

Fine Designs aluminiumshagemøbler kan gjerne brukes innendørs

– Har Fine Design noe å friste med nå helt i tampen av sesongen?

– Det er nå det gjelder å følge med både i nyhetsbrev, Instagram og Facebook, kan Marianne fortelle.

– Det er nå godbitene dukker opp til rimeligere priser. På salgssiden i nettbutikken legger vi ut mange supre møbler til ekstra lave priser. Der har vi også noen utstillingsmodeller på salg, hvis du virkelig vil gjøre det store kuppet. 

I tillegg har vi alltid ting i restekroken vår, som aldri når nettbutikken. Så disse må du nesten besøke oss for å se. Og det håper vi du gjør! Vi følger smittevernreglene og holder god avstand til alle som er på besøk.

Velkommen til oss!

Høsten 2022: Fine Design på Høvik flytter videre til Løxaveien 5 på Rud!

Fra Ramstadsletta går turen videre til Løxaveien 5 på Rud i Bærum. Vi sees igjen når hagemøbelsesongen starter igjen i mars 2023.

Takk for oss, Høvik! Vi sees på Rud.

Farvel til Høvik og hei til Rud – velkommen til nytt lokale ved sesongåpning mars 2023

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: