På jakt etter hagemøbler til hytta?

Ingenting kan måle seg med den friske luften og naturen på hytta på fjellet, i skogen eller ved sjøen. Vi nordmenn elsker hyttelivet, og svært mange tilbringer mye tid på hytta i ferier og helger. Og når vi nordmenn drar på hytta, så er det for å være ute!

Med en gang en liten solstråle sniker seg frem gjennom skydekket, er det ut i solveggen med oss. Da er det hyggelig å kunne sitte godt – i møbler som ser flotte ut og som tåler en støyt. Enten du har stort sommerhus med alle fasiliteter eller ei lita koselig “bu” uten strøm og innlagt vann, har vi hagemøbler som passer deg.

Slapper av i Gardenart justerbar hagesofa i hvit aluminium

Hva slags utemøbler bør jeg velge til sommerhuset og hytta?

Her kommer Fine Designs eksperttips angående hytteutemøbler og hva du bør velge:

1) Aluminiumsutemøbler. Her er det ingen tvil, aluminiumsmøbler tåler “alt”, uten å ruste! De trenger ikke vedlikehold, puss og maling heller. Stødige, men flyttbare utemøbler.

2) Modulsofaer. Lette å flytte på, lette å variere størrelsen på – og de ulike modulene er forholdsvis håndterbare slik at de er enkle å ta med seg inn / sette under tak. Mange hytter har begrenset plass, så det er viktig å velge en utesofa som passer. Modulsofaer gir mulighet til å tilpasse størrelsen etter hyttas plass.

Sommerhus med utemøbler i aluminium og soneinndelt uterom
Sommerhus med aluminiumsutemøbler og soneinndelt uterom.
Uteplass med flere soner og utemøbler fra Fine Design
Uteplass med Gardenart utemøbler fra Fine Design.

3) Vanntette stolputer. Utemøbler med vanntett/vannavstøtende tekstil på sitte- og ryggputene, eller eventuelt hurtigtørkende overflate med spesialdrenerende skum inni, gjør det mulig å bruke møblene hele året.

4) Enkel, stilren design. Vårt råd er å ikke velge det som er veldig spesifikt og fargerikt og supermoderne akkurat nå. Velg hagemøbler i en enkel, men elegant stil som ikke går av moten, og som du ikke blir lei av om noen år.

5) “Rolige” farger. Hvitt, sort, grått og beige er farger som du kan kombinere med akkurat hvilke farger du vil.

6) God kvalitet. Vær forsiktig med å kjøpe det billigste på markedet, men invester heller litt i kvalitetsutemøbler. Ikke velg det dyreste på grunn av et merkenavn, men velg utemøbler som har vært testet i vårt klima i noen år. Utemøblene får ofte gjennomgå litt ekstra på værfronten på hytta, og bør være tilvirket i en kvalitet som tåler dette. Robust design og robust stoff er nøkkelord.

7) Vaskbare utemøbler. Utemøbler som du kan spyle av med hageslangen, evt. skrubbe lett med kost og mildt såpevann først, dersom det har blitt søl som sitter fast.

Stor parasoll over hagebord fra Gardenart i hvit aluminium fra Fine Design
Stor parasoll over Gardenart hagebord med ileggsplater.

Velg utemøbler som du kan trives i de neste ti årene!

Vi har et par motto i butikken vår, og ett av dem dreier seg om at vi selger hagemøbler som varer i generasjoner. Kjøper du hagemøbler hos oss, er målet at du skal kunne sitte like godt og kose deg i sommerkvelden i utesofaen om ti år, kanskje med neste generasjon i armkroken. 🙂

For hyttemøbler er dette enda viktigere: Hjemme blir det sikkert noen utskiftninger på hagemøbelfronten, men når det gjelder hytta kjøper de fleste utemøbler som de tenker å ha i mange år.

Gardenart moderne utesofa i sort aluminium i kveldsstemning på hytta
Gardenart moderne utesofa i sort aluminium i kveldsstemning på hytta.

Rådet er som sagt å hverken velge det aller billigste eller aller dyreste på markedet, men å kjøpe velutprøvde merker som over tid har vist seg å fungere bra i norsk klima. Stikkordene her er: PRAKTISK, ESTETISK og KVALITET. I tillegg slenger vi på KOMFORT, for det er viktig.

Stor parasoll over hagebord fra Gardenart i hvit aluminium fra Fine Design
Stor, hvit parasoll – gir beskyttelse mot både sol og lett yr. Dette er en praktisk parasoll som dekker et stort areal, og som du ser får hele utebordet plass under.

Hvilke merker bør jeg velge når jeg kjøper utemøbler til hytta?

Vi råder våre kunder til å velge Gardenart og Sundays Design. Ja, nå høres vi sikkert litt for skråsikre ut, men hos Fine Design er vi kjente for å si tingene som det er, uten videre “dikkedarer” :).  I hvert fall når det gjelder hagemøbler! Dette kan vi gjøre fordi vi etter 18 år i bransjen har opparbeidet oss bred erfaring, og vet hva som funker på uteplassen – og hva som ikke gjør det. 

Gardenart modulsofa nede og Sundays Design core utesofa på terrassen i 2. etg
Gardenart modulsofa nede og Sundays Core utesofa på terrassen oppe i 2. etg.

Når det gjelder tilbehør og annet utstyr til uteplassen på hytta, har vi andre gode merker som BEDD (det er de som lager de norskproduserte, modulbaserte plantekassene), BULL (flotte gassgriller for grillproffene), TRIMM (utendørs sittepuffer og beanbags til to- og firbente), og mange flere. Vi må også nevne Nardi og LaFuma Mobilier for deg som ønsker utesofa/stoler laget av noe annet enn aluminium.

BEDD plantekasse fra Fine Design på hytta -_
BEDD plantekasse i hvitt utenfor sommerhuset. Ferievanningssystemet gjør det mulig å holde friske, frodige planter, selv om du ikke kan vanne hver dag.

Gardenart utemøbler

La oss se nærmere på Gardenart først. Gardenart har blitt ”vårt” eget merke, og fås kun hos oss i Norge. Vi selger mange typer utesofaer, lounger, modulsofaer, hagebord, hagebenker, stoler, småbord, solsenger og relaxstoler fra Gardenart, og alt er i aluminium (med enkelte deler i andre materialer som f.eks. miljøsertifisert teak.)

Gardenart: Moderne, men godt utprøvd!

Dette er utemøbler vi selv har hatt hjemme og i sommerhus og hytte i mange år, og som vi av erfaring vet er bra.

Våre Gardenart utemøbler har fått bryne seg på alt fra høstløv og regn, vinterstormer, snøfokk, skitne hundelabber, store barneselskap med klissete barnehender, og sofaputene har fått smake på alt fra issøl til rødvinsglass og annet som i løpet av det siste tiåret har funnet veien ned i setene.

Gardenart lav hagesofa i sort aluminium - toseter og treseter og hjørne
Gardenart lav hagesofa i sort aluminium – toseter, treseter og hjørne. Bordene er også fra Gardenart.

Vi følger med i tiden og tar inn nye farger og varianter av Gardenart hvert år, men holder fast ved “grunnformene”, som vi vet funker og som vi har erfart mange liker. Modulsofaene fra Gardenart de vi selger mest av.

De er populære fordi vi selger dem modul for modul, slik at du kjøper akkurat så mange (eller få) deler som du trenger. Modulene settes inntil hverandre nesten som legoklosser, slik at du kan møblere i kroker og hjørner som ellers ville vært vanskelig tilgjengelige.

Utemøbler inne?

Jess, det går bra! Modulsofaene fra Gardenart er fine til bruk i vinterhagen eller kjellerstua – de har ikke typisk “utemøbelpreg”, og har et elegant , enkelt og stilrent design. 

Når du møblerer huset eller hytta er det lurt å tenke at det går en “rød tråd” innenfra og ut. Man har blitt mer obs på å møblere slik at overgangen mellom innerom og uterom blir mer flytende. Det kan du lese mer om i bloggen om da Interiørmagasinet besøkte eier av Fine Design, Marianne Aanerød, hjemme.

Hytta til marianne med hagemøbler inne
Hytta til Marianne med hagemøbler inne og.

Igjen: Nordmenn drar gardinene fra store vindusflater, åpner opp og slipper lyset og uterommet inn – åpner dører og vinduer og slipper innerommet ut!

Uterommet er en forlengelse av innerommet hjemme som på hytta. Om sommeren  er dørene åpne og grensene mellom uterom og innerom viskes ut.
Uterommet er en forlengelse av innerommet hjemme som på hytta. Om sommeren er dørene åpne og grensene mellom uterom og innerom viskes ut.

Her ser du noen eksempler på Gardenart utemøbler inne. (Vi har tatt med et par eksempler fra en leilighet og, selv om dette er en hytteblogg.)

Gardenart moderne utesofa i sort med hagebord inne
Gardenart moderne utesofa i sort med hagebord inne
Gardenart utesofa. En rød tråd fra innerom til uterom - her terrassen
En rød tråd fra innerom til uterom – her terrassen med Gardenart utemøbler i bakgrunn.
Gardenart modulsofa i sort benyttes inne sammen med utebord
Gardenart modulsofa i sort benyttes inne sammen med utebord.

Sundays Design utemøbler blir med ned i fjæra

Norskdesignet, norskprodusert og pulverlakkert med Jotun-lakk! Gode, sittefaste puter som har vannavstøtende overflate, men også spesialdrenerende skum, som vannet renner rett igjennom. I utemøblenes svar på en ekstremsportkonkurranse, er Sundays Design vinneren.

Fine Design anbefaler Sundays spesielt til deg som har hytte og uteplass ved sjøen, der salt sjøsprøyt, sol, vind og regn gjør sitt ypperste for å bleke og tære på hagemøblene. 

Aluminiumsrammene ruster ikke, og robust design og putestoff (Sundays har 30 års bakgrunn i båtputeproduksjon), gjør at dette er vinneren for sommerhuset ved sjøen.

Putene i Sundays-møblene er fylt med et spesialskum som regnvannet renner rett igjennom. Du kan derfor nokså raskt etter en regnskur sette deg på en Sundays-stol uten å bli våt i baken.

Sundays kommer i en mengde ulike fargekombinasjoner. Sundays Frame og Sundays Core er de mest kjente seriene.

Sundays Design krakk eller lite bord i fjæra
Sundays Design krakk eller lite bord i fjæra
Sundays Design utesofa-grupper kan gjerne brukes om vinteren og
Sundays’ Frame utesofa-grupper kan gjerne brukes hele vinteren igjennom på hytta.

Prøvesitt hagemøbler til hytta hos Fine Design

Hagemøbler spiller en viktig rolle i å skape en komfortabel og avslappende uteplass på hytta. Enten du har en liten balkong eller en stor terrasse, er det mange alternativer å velge mellom.

  1. For late sommerdager og lange kvelder er en utesofa eller et loungesett et must.
  2. En putekasse gir deg et praktisk sted å oppbevare putene i når de ikke er i bruk.
  3. Hva er bedre enn å nyte et godt måltid ute på hytta? En solid spisegruppe med stoler og bord gir deg muligheten til å samle familie og venner til hyggelige måltider. Velg et bord som passer til størrelsen på uteplassen din.
  4. Solstoler og parasoll: Solstoler er perfekte for å slappe av med en god bok eller ta en liten lur i. En parasoll gir deg skygge på varme dager og beskytter mot sterkt sollys. Våre firkantparasoller beskytter også mot yr og lett regn (men må slås ned om det blåser, som andre parasoller)-
  5. Hagebenk: En hagebenk gir deg et koselig sted å sitte og nyte utsikten. Plasser den under et tre eller ved inngangen til hytta.
  6. Stil og design: Hagemøbler skal være en forlengelse av hjemmet ditt. Velg en stil som passer til hyttas karakter og din personlige smak.

Uansett om du har en liten hytte i skogen eller en stor hytte ved sjøen, er det smart å velge praktiske, fine hagemøbler som gjør at du kan nyte uteplassen til fulle. Ta deg tid til å finne møbler som passer både praktisk og estetisk, slik at du kan skape en utendørsoase på hytta di.

Håper dette gir deg litt inspirasjon til å skape en herlig uteplass på hytta!

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: