Har du liten balkong? Ikke fortvil – Fine Design har balkongmøbler som passer perfekt til små uterom. Mange av oss som bor både i storbyen og i distriktene har ikke luksusen (men samtidig heller ikke ekstrajobben) det er å ha egen hage. Er du heldig å ha egen balkong eller terrasse har du muligheten til å lage din private, lille uteoase. En liten balkong har selvfølgelig sin begrensning når det gjelder antall kvadratmeter, men vi vil utfordre deg til å glemme størrelsen: Her er det kreativiteten som gjelder!

Hagemøbler og liten jente i rosa sommerkjole på terrasse med fantastisk utsikt Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Kanskje har du ikke like stor og flott terrasse som henne, men med enkle grep kan du gjøre balkongen din superhyggelig.

 

Balkongen – liten plass med mange fordeler

Det kanskje aller beste ved å ha balkong istedenfor hage, er alt vedlikeholdsarbeidet du slipper. Ingen gressplen å klippe, rake og vanne, og kun noen spadetak med snø å fjerne om vinteren. Kosting og vasking gjøres unna på noen minutter. For deg med grønne fingre er heller ikke plassen noen begrensning – og du har fremdeles muligheten til å innrede din grønne oase ved hjelp av krukker, potter og verandakasser. En liten balkong er lun og koselig, og ofte mer privat enn en åpen hage. Den begrensede plassen gir også økonomiske fordeler: Tenk på at du trenger færre balkongmøbler for å gjøre en liten balkong attraktiv! På knøttsmå verandaer er et elegant kafésett eller et par behagelige, sammenleggbare balkongstoler nok.

Hva bør jeg tenke på ved kjøp av balkongmøbler?

  • Ikke overdriv! Det viktigste er å ikke overfylle verandaen med store hagemøbler. Plassen er begrenset, og første bud er å prøve å få til en så åpen og “luftig” møblering som mulig. En romslig løsning åpner også for at uterommet brukes mer og oftere.
  • Kjøp balkongmøbler som kan stå ute hele året. Sannsynligvis vil en putekasse være for stor, og kanskje har du ikke plass til møblene i boden. Vi fører vedlikeholdsfrie utemøbler som du uten problemer kan la stå utendørs – og bruke – hele året igjennom.
  • Invester i et lagringstrekk til utemøbler. Selv om alle våre rustfrie hagemøbler av aluminium, rotting og betong tåler nordisk klima uten problemer, er det smart med et lagringstrekk. Du unngår at fugleskitt, blader, veistøv og annet som vinden bringer med seg legger seg på møblene. Med andre ord: Du sparer deg selv for en del vasking. Et trekk som sitter godt over møblene bidrar også til at uterommet ditt ser ryddig ut gjennom vinteren eller når hagemøblene ikke er i bruk. Sjekk ut våre lagringstrekk fra Aerocover.

 

 

Gardenart sammenleggbare klappstoler i aluminium og textilene, med gasslykt og plante
Gardenart klappstoler i aluminium og textilene, kombinert med en koselig gasslykt gir trivsel på balkongen.

 

Innendørs hagemøbler?

  • Kjøp balkongmøbler som kan brukes både ute og inne! Fine Design fører en rekke pene, moderne og snedige verandamøbler som kan brukes både inne og ute. Spesielt vil vi trekke fram våre beanbags – de er utrolig behagelige, og kan brukes til avslapning både foran TV-en og ute i sola på verandaen. Vi har dem i mange ulike fasonger og størrelser, og de fleste er lette å ta med seg rundt, både inn og ut av boligen.
  • Velg nette, sammenleggbare balkongmøbler. Dette er vårt beste tips for å utnytte plassen på mindre verandaer. Hos oss kan du sette sammen hele balkongmøblement av sammenleggbare stoler og bord. Bord som kan stables / trekkes ut er også en slager på balkongen. Mer bordplass når du trenger det, mindre når du behøver gulvplass.
  • Utnytt flatene – tenk i høyden. Blomster kan henges i krukker på vegger og fra verandatak, hyller hjelper deg å ta i bruk veggplassen. For den som er litt fingernem, kan en selvlagd, sammenleggbar sittebenk eller trekantede hjørnebord i høyden være gode løsninger. I kombinasjon med løse møbelmoduler som du enkelt kan flytte på kan du virkelig skape din drømmeuteplass.
Runde, hvite balkongbord som kan settes under hverandre - hvit aluminium
Plassbesparende, runde og lette balkongbord som kan dyttes under hverandre. Et godt alternativ for deg som noen ganger trenger litt mer bordplass på en mellomstor veranda.

Ta med årets nykommer ut på balkongen!

Nytt av året hos Fine Design er det franske merket Lafuma Mobilier. Skal du kjøpe nye balkongmøbler i 2019 er Lafuma designmøbler virkelig noe du bør sjekke ut. Dette er elegante møbler som også kan brukes innendørs. Og det er jo, som nevnt tidligere, noe som passer bra for deg med ekstra liten balkong. Lafuma-møblene er stilige, superkomfortable å sitte i/ved og er produsert for å vare lenge. Produsenten benytter seg av nytenkende måter å lage hagemøbler på, og beviser med glans at flotte designmøbler også kan være både praktiske og brukervennlige. Smart fargevalg (klassiske og tidløse farger) bidrar også dessuten til at du kan ha glede av møblene i årevis fremover. Alle Fine Designs Lafuma Mobilier-møbler finner du samlet her.

Stoler og bord fra Lafuma Mobilier
Hagestoler og -bord fra Lafuma Mobilier kan like gjerne brukes innendørs…

 

A-MOBILIER-2019

COCOON_A9A1019_LAFUMA-MOBILIER-2019

Lafuma Mobilier-balkongbord og to stoler på terrassen.
…som utendørs. Utrolig praktisk!

Designmøbler kan også være praktiske. Lafumas recleiner-stol er sammenleggbar, og er dermed enkel å oppbevare på verandaen når den ikke er i bruk. Lett å ta med seg i bilen er den også. Trekket er hurtigtørkende polyester polstret med skum, og rammen er av galvanisert stål. Bordet i midten under er også fra Lafuma, og kan slås sammen. Bordplaten er laget av kompakt laminat og er svært motstandsdyktig mot riper og UV-stråler. Bordbena er anti-korrosjonsbehandlede, pulverlakkerte, galvaniserte stålrør. Til høyre er vår favoritt, Lafuma Sphinx loungestol. Denne stolen kan legges sammen og enkelt fraktes med dit du trenger den som mest. Den kan være balkongstol om du ønsker det, kul campingstol om du trenger, UV-motstandsdyktig strandstol eller innendørs TV-stol. Det er helt opp til deg. Det som ihvertfall er sikkert er at stolen har høy sittekomfort.

Prøvesitte balkongmøbler på 1. mai?

Kom gjerne innom oss i butikkene våre på Fornebu og i Sandnes for en prøvesitt før du kjøper balkongmøbler.

Vi har nå søndagsåpent fra kl 16-18. NB! Vi har også åpent 1. mai fra kl 11-18.