Norskproduserte hagemøbler i særklasse! Sundays Designs Frame-serie fyller 10 år


Skal du kjøpe hagemøbler én gang de neste 15 årene, er dette møblene du bør velge. Flotte, norskproduserte utemøbler i høy kvalitet og med et elegant og stilrent design som holder seg aktuelt mens moten – og været – skifter. Før vi skriver mer om jubilanten skal vi se litt nærmere på hva som gjør utemøblene fra Sundays Design så populære hos oss.

Frame sofasett med hvite puter og med bord - Fine design


Markedets mest motstandsdyktige utemøbler?

Hva er det som gjør at Sundays Design hagemøbler så bra? Her er det rett og slett snakk om kvalitet i alle ledd, helt fra idé- og designnivå til ferdig hagemøbel, lakkert med Jotun pulverlakk – samme lakk som brukes på blant annet flere oljeplatformer og offentlige bygg.

Resultatet er hagemøbler som er behagelige å sitte i, ser fantastiske ut, er enkle å rengjøre, kan stå ute i all slags vær og er omtrent evigvarende. 

Sundays Frame hagebenker og bord på brygga

Hagemøblene fra Sundays Design er designet og produsert i Norge

Det betyr at utemøblene er laget for å kunne takle vårt norske klima og vekslende årstider. Bedriften holder til i Kristiansand. De har hele 40 års erfaring fra båtputeproduksjon, og benytter seg av opparbeidet erfaring og teknikk. De siste 25 årene har bedriften holdt på med hagemøbler, så her er det snakk om noen som virkelig kan det de driver med. Nemlig å produsere møbler som holder seg fine år etter år, uten at trekkene falmer i sola, putene mugner i kystklima eller konstruksjonen sprekker opp i kulden. Rammene er laget av aluminium og er lakkert med Jotun pulverlakk. De tilvirkes på Vigrestad på Jæren. Putene blir sydd og montert i Kristiansand.

Sundays Design hagemøbler – verdens beste hagemøbler

Frame-brett fra Sundays Design fås blant andre Hagemøbler og utemøbler hos Fine Design


Sundays tar mål av seg for å lage verdens beste hagemøbler. Putene er produsert slik at hagemøblene kan stå ute gjennom hele sesongen. De har vanndrenerende tekstil og skum. Hvis du er lei av å ta med hagemøblene inn og ut avhengig av været, er dette hagemøblene for deg. Som de selv skriver: “Vi lager helnorske møbler som kan stå opp mot naturkreftene, uten å gå på kompromiss med god design.”

Er det sant at møblene kan stå ute i regnet?

I denne videoen kan du se hva som skjer når det regner på de vanndrenerende putene: Vannet renner faktisk rett gjennom skummet. 

Dessuten har Sundays hagemøbler aluminiumsrammer med hull under. Dermed har vannet som renner gjennom putene et sted å unnslippe, og man unngår problem med fuktighet som blir fanget under puter på stolseter og hagesofaer.

Aluminium ruster ikke, og kulda biter ikke på heller. Møblene kan derfor stå ute i all slags vær. Det anbefales likevel at putene oppbevares tørt gjennom vinteren og at de vaskes hver 6. måned for fjerne pollen, forurensninger og annet som samler seg opp.

Hvordan skal putene lagres?

Putene på Sundays Designs utemøbler kan ligge ute hele sommeren. Vi anbefaler likevel at de lagres luftig og tørt, spesielt gjennom vinteren. Hele møbelet kan stå ute hele året, men vi anbefaler at de står under tak gjennom vinteren. Møblene bør da ikke pakkes tett inn i presenning slik at de ikke får “puste”.Sundays Frame sofagruppe: 2,5-seter sofa, to stoler og et bord – Pakketilbud!

Sofagruppen på bildet under er i blå, men den kan fås i flere andre farger også. Sundays feirer 10-årsjubileet med den nye fargen Bronse og tekstilet Kaffe, og du kan selvfølgelig bestille nykommeren også hos Fine Design. Se under for en oversikt over alle fargevariantene du kan velge mellom eller sjekk Sundays egen fargeguide her. Det medfølger et bord og puter i denne pakken. Om ønskelig kan armleneputer kjøpes separat i sett av en høyre- og en venstrepute, til 4 990 kr.

Sundays100800_jord_fjord-copy Hagemøbler og utemøbler - Fine design
Farger på stoff til frame-kolleksjonen til Sundays Design

Visste du at emballasjen Sundays bruker er også norskprodusert?

Vi har nevnt at Sundays møbler designes og produseres i Norge. Det du kanskje ikke visste er at pappeskene utemøblene leveres i også er produsert her? Sundays er opptatt av det norske og kortreiste, både fra et verdiskapende perspektiv, men også i et miljøperspektiv.

Pappeskene er 100 % resirkulerbare, og eskene er i seg selv produsert av hele 86 % gjenvunnet materiale. På nettsidene sine skriver de følgende: “Ved å tenke på detaljene, som det å produsere pappeskene våre i Norge, støtter vi opp om norsk industri og handel og sørger samtidig for at vårt avtrykk påvirker miljøet i minst mulig grad.”


Sundays_frame_bench_in_carton_warehouse-1200x800-1 Hagemøbler og utemøbler - Fine design

Vedlikeholdsfrie hagemøbler trenger også en vask i ny og ne

Du slipper årlig pussing og beising og å måtte løpe ut for å ta inn stolputene så fort det kommer noen regndrypp. Men helt utenom vanlig renhold, kommer du derimot ikke. Det anbefales Siden Sundays utemøbler både er designet og produsert i Norge, er de laget for norske forhold. 

[section bg_color=»rgb(240, 240, 240)» padding=»59px» height=»300px» border=»1px 0px 0px 0px» border_color=»rgb(235, 235, 235)»]

Vannet renner gjennom sunday designs utemøbler med hull i aluminiumsrammene


Rengjøring av aluminiumsrammene:

Det er også en av grunnene til at det benyttes aluminium, som ikke ruster. Utemøbelet  kan likevel bli skittent og få riper og bør vaskes fra tid til annen. Vanligvis er det nok å gjøre dette to ganger i året, men det avhenger av hvor møbelet står og hvordan det brukes. Står det nær sjøen, for eksempel bør det vaskes oftere for å unngå at materialet korroderer. Du kan enten bruke Sunday Designs eget Alu Kit, som renser rammen uten å skade lakken. Det går også helt fint å fjerne smuss og flekker med mildt såpevann, bare pass på at såpen ikke inneholde slipemidler eller løsemidler som kan reagere med lakken. Husk å etterskylle godt så det ikke sitter rester av såpe igjen i lakken.


[ux_banner_grid]

[col_grid height=»2-3″]

Frame utesofa med spisebord i hvitt fra Sundays Design

[/col_grid]
[col_grid]

Sundays Frame square krakker i alle farger ute ved havet - kjøp dem hos Fine Design Hagemøblermøbler og utemøbler - Fine design

[/col_grid]

[/ux_banner_grid]

[/section]

Rengjøring av puter

For at stoffet i putene skal beholde strukturen og sin myke overflate trenger det en vask  innimellom. Her kan det gjerne benyttes mildt såpevann i kombinasjon med en svamp eller en myk børste. Skyll godt med rent rennende vann og pass på at alt vaskemiddel er skylt bort. La putene lufttørke. 


Maskinvask av puter

Putene kan også vaskes i maskin. Da skal putetrekkene tas av skummet og vrenges. Glidelåsen lukkes og det velges et mildt vaskeprogram på maksimalt 40 grader og med minimalt med sentrifugering (maks 400 o/min). Etter vasken tas putetrekkene på skummet igjen, glidelåsen lukkes. Putene lufttørkes.


Flekker som sitter bom fast?

Bruk en klorblanding med 20 % husholdningsklor og 80 % vann på flekker som absolutt ikke vil gå vekk. Ta av putetrekket, påfør direkte på flekken med en svamp eller bomullsklut. La virke i 2-3 min før kloren skylles vekk med rent, rennende vann. Ta putetrekket på skummet, lukk glidelåsen og la putene lufttørke.


[section label=»Media Right Large» bg_color=»rgb(247, 247, 247)» bg_overlay=»rgba(255, 255, 255, 0.85)» padding=»0px»]


Teak

På Sundays hagemøbler med teak kan man noen ganger se mindre sprekker. Dette er fordi teaken vil trekke seg sammen eller utvide seg som følge av temperaturvariasjoner. Teak er et levende materiale, så denne prosessen er helt normal. Kvaliteten forringes ikke.

Teak-møblene til Sundays vaskes med klut eller svamp og rent vann ved behov. Etterhvert vil teaken få en sølvgrå patina pga. eksponering for sollys. Benytt teak-forsegler dersom du vil beholde den gyldne fargen.  Behandling med forsegler vil også redusere oppsprekking. Hvis teaken allerede har blitt grå, bør den først renses med egnet rengjøringsmiddel for teak før det påføres forsegler. Om vinteren bør teaken oppbevares kjølig og ventilert og helst ikke under en tett presenning eller møbeltrekk.


Sundays core bly hagesofa og stoler med grå puter - fås hos Fine Design

Fine Design har Sundays Design hagemøbler

Vi går løs på fjerde året med Sundays Design i sortimentet. Til forskjell fra de andre hagemøblene vi selger i fysisk butikk og nettbutikk er ikke disse varene lagervare, men sendes fra Kristiansand når du bestiller hos oss. Det tar ca. en uke før møblene er på plass. Hele kolleksjonen til Sundays Design er utstilt i butikken vår på Fornebu, så det er bare å komme innom for en prøvesitt. 

[/section]

Fargerike Sundays Design Hagemøbler er norskproduserte og varer inn i evigheten

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 3-4 ganger i måneden.
Vår personvererklæring finner du her. Fyll i e-postadressen din:

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: