Inspirasjon til hagemøbler for sommeren 2024

Vi hjelper deg å innrede drømmeuterommet

Planlegger du å fornye uteområdet med nye, lekre hagemøbler? I så fall trenger du kanskje litt inspirasjon!

Enten du er opptatt av trender eller ønsker tidløse alternativer som varer, har Fine Design utemøbler tilpasset ditt behov. 

Her kan du hente inspirasjon til hagemøbler for den kommende sesongen!

HER FINNER DU OSS

Design på hagemøbler: Hvilke trender gjelder denne sommeren?

Sommeren 2024 preges av mange av de samme hagemøbeltrendene som vi har sett de siste årene. Naturlige materialer vil fortsette å være en stor trend, og det samme gjelder moderne hagemøbler i aluminium. De mer klassiske rottingmøblene er også populære.

Hos Fine Design finner du lekre hagemøbler i aluminium som passer perfekt inn på ethvert uteområde. Møbler i nettopp aluminium har nærmest revolusjonert markedet for hagemøbler de siste årene, og pryder mang en uteplass denne sesongen.

Frame utesofagruppe i hvit aluminium med blå puter - fonn_
Frame utesofagruppe i hvit aluminium med blå puter. Produsert av norske Sundays.

Organiske former og rette linjer

Ønsker du et tidsriktig og moderne uttrykk i hagen din, finnes det mange fine hagemøbler å velge mellom. Årets hagemøbler preges av rette linjer og organiske former, og har gjerne et nokså minimalistisk preg.

Unødvendige detaljer kuttes bort, og hagemøblene får skinne i all sin enkelhet. Fra organiske former inspirert av svaberg og natur, til vinkelrette og rene linjer. Sjekk for eksempel ut denne sofagruppen fra Sundays Design.

Frame utebord i hvitt - del av hagesofagruppe i farge Fonn og Fjord - Sundays Design
Frame utebord i hvitt – en del av hagesofagruppe i fargene Fonn og Fjord – Sundays Design.

Rust, hvitt og sort

Når det kommer til farger preges hagemøbeltrendene av rene og anvendelige farger som hvit og sort, men også rust. Velg gjerne puter som matcher eller utgjør en kontrast til rammen dersom du går for hagemøbler i aluminium. 

Hvit aluminium kan for eksempel kombineres med grønne, blå eller lys grå puter – alt etter hva du foretrekker. Finn en kombinasjon som passer deg og din stil.

For mer inspirasjon, sjekk ut våre hagemøbler i nettbutikken.

sundays design frame i rust beige hos fine design hagemøbler
Frame utesofa og bord fra Sundays – i rustfarge.

Tenk varig og vedlikeholdsfritt

Når du først skal investere penger i nye hagemøbler, er det smart å velge noe som faktisk varer. Mange ender opp med impulskjøp som viser seg å ikke vare i mer enn en sesong eller to. Dette kan bli dyrt i lengden, og er heller ikke særlig miljøvennlig.

Tenk også over vedlikeholdsbehov. Kjøper du hagemøbler i tre, må du regne med en del vedlikehold – som årlig maling eller beising. Møblene bør også tas innendørs for vinterlagring, og kan bli stygge om de står ute i vær og vind.

Det finnes alternativer som er både varige og vedlikeholdsfrie. Fine Design har valgt å fokusere på nettopp denne type hagemøbler. Våre utemøbler i aluminium krever så å si ikke vedlikehold, og vil vare sesong etter sesong. Bra for miljøet, og bra for deg! De tåler en regnskur, sol og snø – men vær oppmerksom på at vi likevel anbefaler at du tar inn puter / bruker putekasse og dekker over med regntrekk, om utemøblene ikke brukes på en stund.

Tenk funksjonelt – utemøblene skal du ha i mange år

Bord med oppløft i hvit aluminium - fra Gardenart
Bord med oppløft i hvit aluminium – fra favorittmerket Gardenart.

Før du bestemmer deg for hvilke hagemøbler du skal kjøpe, er det lurt å tenke over hva de skal brukes til. Du ønsker sikkert at møblene skal være fine å se på, men de bør også være anvendelige.

Hagesofaen bør være god å sitte i, men skal den brukes ved spisebordet må den være høy nok til at det funker. Velg løsninger som er tilpasset hverdagen.

Liker du å sitte utendørs og nyte sene vår- og sommerkvelder? Da er kanskje et gasspeisbord løsningen du trenger.

Ønsker du et bord som kan brukes til en loungegruppe, men som også kan benyttes som spisebord? Da kan et bord med heve- og senkefunksjon være tingen. Bord med oppløft har blitt veldig populære de siste årene, og trenden ser ut til å fortsette.

Vi har dem både i sort og hvit aluminium, og med 3 eller fire oppløft.

Utemøbler i norsk design er i vinden

Det å handle norsk design er både bærekraftig og trendy! Samtidig kan du føle deg trygg på at møblene er designet for å tåle norske værforhold (som jo kan være ganske brutale). Fine Design fører blant annet et stort utvalg hagemøbler fra norske Sundays Design. Bildene i denne artikkelen av den lekre, hvite utesofaen med blå puter viser Sundays Frame utesofa.

Beplantede hvite BEDD blomsterkasser i vinkel og i ulik høyde på veranda
Hvite BEDD blomsterkasser – her montert i vinkel og i ulik høyde.

Den norske sommeren kan by på skiftende vær, og det er ikke uvanlig med nedbør i blant. I så fall kan det lønne seg å ha hagemøbler med allværsputer som er vannavstøtende, og som tåler en regnskur. Sundays lager utemøbler med spesialskum, som regnet renner rett igjennom.

BEDD lager modulbaserte plantekasser som passer perfekt til våre Gardenart-møbler og som setter prikken over i-en på de fleste uteplasser. Innendørs kan de brukes også.

De leveres med bunn og hjul (eller ben), og man kan få ferievanning/selvvannings-innlegg i en del av variantene.

BEDD er et nytt system – det er snakk om norskproduserte plantekasser i stål til balkong, terrasse og hage. Det er et modulært system som kan bygges slik man ønsker. BEDD er flatpakket for enkel transport og lagring. Monteringen er lett, og foregår uten bruk av verktøy – ENKELT OG BÆREKRAFTIG!

Om du ønsker mer inspirasjon til hagemøbler i norsk design, f.eks. utesofaer fra Sundays eller blomsterkasser på hjul fra BEDD, finner du mange bilder i nettbutikken vår.

Finn lekre hagemøbler på salg

Det siste året har det meste blitt dyrere, og mange ønsker derfor å spare penger der det er mulig. Derfor kan det være nyttig å se etter lekre og trendy hagemøbler på salg. Følger du med på tilbud kan du sikre deg fine utemøbler til rabattert pris.

Hos oss finner du mange gode kupp, og du kan sikre deg hagemøbler til halv pris. Husk at du også kan oppleve å finne gode tilbud på gasspeiser og annet utstyr.

Ønsker du mer inspirasjon til hagemøbler?

Vi har utemøbler som er skreddersydd for ethvert uterom, og har laget et bildegalleri for deg som ønsker tips og inspirasjon til hagemøbler. Finn for eksempel ut hvordan du kan bruke tekstiler, planter og tilbehør til å lage en unik og personlig uteplass. 

Om du ønsker en sniktitt på hagemøblene vi tilbyr, kan du også la deg inspirere av disse videoene

Husk også på at du alltids kan stikke innom de nye butikklokalene våre på Rud i Bærum. Her kan du se og prøvesitte flotte utesofaer og utebord, og finne den løsningen som passer deg best. Vi kommer gjerne med noen gode forslag, dersom du ønsker det.

Vi sees!

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: