Hvordan velge riktige hagemøbler?

Våren er kommet for fullt, og om ikke alt for lenge kan vi se de første tegnene til sommer. Det er med andre ord på tide å ta frem hagemøblene, og nyte de lange soldagene og de lyse kveldene!

Uansett om det er første gang du kjøper utemøbler, eller om du ønsker å oppgradere, kan det være fint å få en oversikt over hva du bør være oppmerksom på når du skal velge hagemøbler.

Vi anbefaler at du setter deg en kort sjekkeliste i hodet når du først skal ut å kjøpe nye hagemøbler. Dette innebærer blant annet å sjekke hagemøblenes komfort, funksjonalitet og vedlikeholdsbehov.

Viktig at hagemøbler har god komfort

Når du skal kjøpe hagemøbler er det viktig å huske på at du og dine gjester skal tilbringe mange timer i disse møblene.  Det er derfor viktig

at møblene tilfredsstiller dine krav til komfort. Sjekk at hagemøblene kan tilpasses ditt behov, og vurder møblene i henhold til hvordan kroppen støttes når du slapper av. Det er derfor alltid lurt å prøvesitte hagemøblene før du kjøper, slik at du får en god totalopplevelse av de møblene du vurderer.

Ønsker du å prøvesitte hagemøbler? Hos oss kan du prøvesitte i vår butikk i Sandnes og i vårt varehus på Fornebu.

Funksjonalitet etter behov

Før du kjøper utemøbler er det viktig å finne ut dine behov. Still deg gjerne spørsmålene: Har du et lite eller stort uteområde. Har du stor lagringskapasitet? Har du behov for praktiske møbler eller går du for estetikk? Eller kanskje begge deler?

Vedlikeholdskrav

Avhengige av hvilke hagemøbler du velger, stilles det også ulike krav når det kommer til vedlikehold. Vedlikeholdsvennlige møbler er det mest ideelle for deg som har mye å gjøre i hverdagen, og som ønsker å forbinde sommeren med kos og avslapning. Eksempelvis stilles det større krav til vedlikehold av hagemøbler i tre, enn rotting og aluminium.

Nedenfor gir vi deg en rask innføring i de vanligste materialene.

Utemøbler i rotting

Hos Fine Design kan du kjøpe hagemøbler i vedlikeholdsvennlig rotting. Dette er møbler som kan stå utendørs hele året, men vi anbefaler gjerne trekk for ekstra beskyttelse på vinteren. Når det kommer til vedlikehold kommer du langt med vann, såpe og en myk svamp.

Hagemøbler i Aluminium

Velger du hagemøbler i aluminium får du mange av de samme kvalitetene som med rotting, vedlikeholdsvennlig og værbestandige utemøbler. Møblene er enkelt å flytte på, da aluminiumet består av et lett materiale, og det holder massevis med såpe og vann når det kommer til vedlikehold. Hagemøblene kan stå ute hele året.

Hagemøbler i betongHagemøbler og utemøbler fra Fine Design. En fin puff fra TRIMM står på en terrasse.

Kjøper du hagemøbler i betong kan det være lurt å mette overflaten med voks eller tilsvarende impregnering før du tar de i bruk. På vinteren bør møblene tildekkes, slik at møbelet ikke sprekker pga. fryst vann. Det hjelper ikke å kun dekke med presenning, det blir fortsatt kaldt og vil fryse.

Hagemøbler i tre

Vi selger ikke møbler av treverk hos Fine Design. Dette er møbler som ofte krever mer vedlikehold og behandling dersom estetikk og levetid skal forlenges. Møblene bør oppbevares i garasje eller carport, og stiller større krav til oppbevaring enn både aluminium og rotting.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss her.

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: