Pynt opp med en plantekasse

En solid og lekker plantekasse i et modulbasert system gjør det enkelt å sette sammen bed som passer perfekt til din uteplass – uavhengig av hva slags type plantekasse du liker.


En skreddersydd plantekasse fra BEDD

Med en vakker plantekasse fra utvalget til det norske merket BEDD, kan du bygge og skreddersy din helt egne plantekasse – og få det akkurat slik du ønsker det.

Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design

Har du en uteplass som er vanskelig å møblere? Da er det bare å finne frem målebåndet, så kan du bygge en plantekasse som er helt tilpasset deg og ditt behov.  

 

Dyrk din lidenskap med en norsk plantekasse bygget i system.

BEDD er et nytt system for å bygge en plantekasse i stål – til balkong, terrasse og hage. Systemet består av paneler i ulike lengder, som kan kombineres for å bygge en rekke ulike løsninger for en plantekasse. De rustfrie panelene er i 1 mm Galfan, som er en sink/aluminium-blanding som gir en 100 % rustfri plantekasse. Panelene er behandlet med en «anti fingerprint coating», som gjør at de ikke får fingeravtrykk og at de er svært enkle å rengjøre for pollen og forurensing fra luften. Den samme stålkvaliteten er under de pulverlakkerte panelene i sort og hvit, som dermed er dobbelt beskyttet. Det faktum at panelene er knekt og ikke sveiset, gjør at konstruksjonen blir meget robust, og gir 100 % frostsikker plantekasse.

Fine Design har stort utvalg innenfor plantekasse – og utstillinger i våre butikker.

Plantekasse med hjul og ben er testet hos Sintef for trykkbelastning på opp mot 100 kg. pr. hjul. Panelene kan leveres i rustfri galfan, ubehandlet rust (stål) og hvit eller sort lakk. Flere modeller av plantekasse kan utstyres med bunn og hjul eller ben for å beskytte underlaget. Produktene er designet og produsert i Norge.

Du kan bygge en enkel plantekasse med bunn og hjul, lage doble plantekasser (to i høyden) eller lage ditt helt egne system. Her er det også mulig å lage en plantekasse i vinkel. Dette er som byggeklosser og kan fort sammenlignes med LEGO. Kun fantasien din setter grenser for hva som er mulig å få til med BEDD sine kreative og alternative variasjoner for en plantekasse.
Les vår blogg om BEDD her

Trykk her for å se hagemøbler

En plantekasse kan fylles med blomster, planter, urter og grønnsaker

Pynt opp i hagen eller på terrassen med blomster, planter, urter og grønnsaker – i en skreddersydd plantekasse.

Vi gir deg muligheten til å fylle utearealet ditt med farger, lukt, smak og sunnhet! De fleksible løsningene med våre plantekasser gir deg det aller beste utgangspunktet for å ønske en fantastisk sommer velkommen!

Fine Design leverer også selvvannings-kasser i to ulike størrelser – som passer perfekt til en plantekasse fra BEDD. Disse sørger for at det også er fullt mulig å benytte en plantekasse innendørs.

Utnytt uteplassen – uansett hvor du er

I en lang periode har vi vært svært begrenset – med hensyn til mulighetene for en sydentur eller en utenlandsreise. I løpet av denne tiden har mange benyttet muligheten til å skaffe seg hytte, samtidig som at mange har økt bruken av allerede eksisterende hytter. Hytta har således for mange blitt det nye «hjemmet», og en slags friplass. På hytta har derfor gode hagemøbler også blitt mye viktigere.

I disse tidene fungerer hjem og hytte i langt større grad også som arbeidsplass, skole, kinosal, barnehage – og også som en restaurant, både innendørs og utendørs. Så hvorfor ikke forsterke trivsel-faktoren med fine hagemøbler og en plantekasse fra Fine Design?

Hagemøbler og plantekasser du kan kjøpe hos Fine Design er nøye utvalgte med tanke på at de skal «matche» hverandre stilmessig. Her kan du altså velge en behagelig loungesofa med spisebord og solsenger som er i «samme familie». Våre hagemøbler er a svært høy kvalitet – og tar du turen innom en av våre butikker på Høvik eller i Sandnes, vil du garantert oppleve hagemøbler, plantekasse og tilbehør med god og unik design.

I begge våre butikker – på Høvik og i Sandnes – finner du et stort utvalg av unike hagemøbler, plantekasser og annet tilbehør av høyeste kvalitet.

Utvikling av utemøbler og nye trender

Hvilke trender gjelder innenfor utvalg av utemøbler? Stadig utvikling og forbedrede materialer, samt nye og unike detaljer og finesser sørger for et stadig bedre og større utvalg av hagemøbler. Her kan du lese mer om trender innenfor hagemøbler.

Vi hjelper deg med valg av de riktige utemøblene

Fine Design hjelper deg mer enn gjerne med valg av utemøbler, for å skape din perfekte uteplass. Vi har mange års erfaring med valg av gode og riktige utemøbler – som gjør at vi kan tilby et sortiment av møbler både for små og store utearealer. Vi har også kunnskap om hva som er praktiske hagemøbler som er produsert og tilpasset til det norske, varierende klimaet.

Spør oss om råd – og bruk vår fagekspertise på utemøbler.

Hos oss får du personlig service

Fine Design ønsker å vise frem mulighetene hagemøblene våre gir, og tenker at personlig kontakt i den sammenhengen er viktig. Vi ønsker å by på det lille ekstra. Selvsagt kan du kjøpe hagemøbler, plantekasse og annet tilbehør via vår nettbutikk, men vi setter ekstra pris på å kunne hjelpe deg med planleggingen av uteplassen din.Ta gjerne med skisse med mål og bilder på mobilen, så kan vi sammen se på løsninger – både med hensyn til hagemøbler og plantekasse.

Start sesongen tidligere i en plantekasse

I en plantekasse blir det tidligere varmt enn i bakken forøvrig. Derfor er det mulig å plante tidligere i en plantekasse enn f.eks. i en kjøkkenhage. Du bør lese anvisningen på hver enkelt frøpose før du går i gang, men du kan gjerne starte litt tidligere i en plantekasse.

Plantekasser forbindes gjerne med grønnsaker, krydderurter og salater som ruccola, bladspinat og bladsalat. Men i en plantekasse kan alt dyrkes – eksempelvis en liten blomstereng, bærbusker, rabarbra, epletrær, tulipaner eller sommerblomster.

Det er smart med variasjoner i en plantekasse

For å utnytte jorden i en plantekasse optimalt, er det en fordel å ikke dyrke det samme år ut og år inn. Det vil medføre utarming av jorden, med en påfølgende større risiko for å bli utsatt for skadedyr, sopp eller bakterier. Det er derfor viktig at du varierer det du dyrker i en plantekasse. Alternativt bør du hvert år bytte ut jorden.

Vanning i plantekasse

Forsyn gjerne plantene i en plantekasse med sol-oppvarmet vann. Det liker de! Du kan f.eks. ta vare på regnvannet fra i går, eller la vannkannen stå litt i solen før du vanner. Planter i en plantekasse trenger en skikkelig rotbløyte etter at veksten har kommet skikkelig i gang. Det er bedre å vanne rikelig én gang i en plantekasse – enn å fordele vanningen over flere, små omganger.


Det går fint å dyrke i en plantekasse om høsten også

Du kan fint dyrke eksempelvis asiatisk kål, reddik, spinat og vintersalat i august og september. Disse vekstene gror og vokser raskt. En litt kjøligere temperatur reduserer dessuten antall skadedyr i en plantekasse.

Eksempelvis kan også ramsløk, vårløk og vintersalat, samt blomster som blåklokke, prestekrage og stemorsblomst sås – både i september og oktober. Frøene på disse rekker å gro og sikre overvintring. Men du bør huske å beskytte plantene i din plantekasse med løv eller fiberduk før frosten setter inn.

Like før frosten kommer kan du også så ulike typer grønnsaker, f.eks. dill, gressløk, løkfrø, gulrot, persillerot eller salat. Mange stauder er også godt egnet for såing i en plantekasse på høsten.