Hagemøbler i aluminium – lette, flotte og varige

Usikker på hva slags type utemøbler som er mest hensiktsmessig til ditt bruk og som passer best stilmessig? Det er mange uteromsprodukter å finne på markedet, men la oss si det på denne måten: Kjøper du møbler av aluminium kommer du med stor sannsynlighet ikke til å angre. Dette er møbler som er svært godt egnet til utendørsbruk og som er bortimot vedlikeholdsfrie.

Fine Designs hagemøbler i aluminium har en pulverlakkert eller natureloksert finish. Pulverlakken sprøytes på produktet etter å ha blitt ladet elektrostatisk. Deretter blir den smeltet inn og herdet i ovn ved temperaturer på nærmere 200°C. Natureloksering skjer i elektrolyttiske bad og gir også en sterk og fin overflate. Fordi de hverken ruster eller irrer har aluminiumsmøblene meget god holdbarhet. Du kan derfor regne med å kunne bruke dem i mange år fremover. I tillegg har de lav vekt og er svært lette å bære, transportere og håndtere i hverdagen. Glemte vi å si at de er behagelige å bruke og ser bra ut? For det gjør de – bare ta en titt på våre elegante og tidløse hagebord, hagestoler og utelounge/moduler i aluminium. Alle disse fra kjente merkevareprodusenter som Gardenart og Sundays Design.

Aluminiumsmøbler til terrassen?

Flere av stoltypene som finnes i Fine Designs sortiment kan stables oppi hverandre og enkelt bæres inn i bod eller kjeller for vinteren. Og like enkelt settes ut til uventede hagegjester som plutselig dukker opp en vårdag. De fleste sofamodulene i aluminium er også lett håndterbare, og sofagruppen kan dermed flyttes rundt etter dagsform og bygges ut med flere deler ved behov, avhengig av plassen som finnes til rådighet.

Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen en hagegruppe som passer deg og hagekroken eller verandahjørnet ditt. Et tips til deg som besøker oss for inspirasjon og innspill er å ta med en tegning med mål og et bilde (gjerne på mobilen) av uteplassen eller terrassen. Da er det lettere for oss å kunne bidra med helt konkrete tips til hvordan du best mulig kan sette sammen et trivelig oppholdsområde i friluft.

Vi har for eksempel en rekke Gardenart-sofamoduler i aluminium som kan settes kombineres etter ønske og behov.  Fra samme produsent fører vi også tilbehør som krakker og småbord i aluminium. Spisebord i aluminium? Det har vi selvfølgelig også!

Gardenart sofagruppe Fine Design

Vedlikehold av utemøbler i aluminium – enklere kan det ikke bli!

Når møblene er kjøpt og kommet i hus – eller rettere sagt “i hage” – er egentlig størsteparten av jobben unnagjort. Vedlikehold av aluminiumsmøbler er nemlig svært enkelt. Møblene rengjøres rett og slett med en fuktig klut og mildt såpevann. Eventuelt brukes et rensemiddel for aluminium, og om ønskelig kan man polere med et egnet middel. Det er imidlertid fint å vite at vanlig såpevask er nok for å holde aluminiums-hagemøblene dine i god stand. Det som er viktig er at du ikke benytter et produkt som inneholder slipemidler eller løsemidler som kan reagere med lakken på utesofaen eller hagebordet. Når det gjelder putene på hagestoler og hagesofaer, bør de vaskes noe mer regelmessig for å beholde sin myke overflate:

For at du skal kunne ha glede av aluminiums-utemøblene så lenge som mulig, er det en fordel om du har plass til å ta dem inn og oppbevare dem innendørs om vinteren. Dersom de må stå ute, er det smart å investere i et lagringstrekk med pustende membran som reduserer kondens. 

Sundays Design utemøbler – solid, norsk kvalitet i lekker innpakning

Dette er slitesterke og moderne utendørsmøbler som matcher norsk natur! Sundays Design har nemlig 40 års erfaring innen båtputeproduksjon, og har de siste 25 årene benyttet all denne kunnskapen og tekniske innsikten til å produsere “verdens beste hagemøbler”! Noen vil sikkert påstå at det er sterke ord å ta i sin munn, men jommen er det sterke produkter de tilbyr også – både i frasens rette forstand, men også designmessig. Vi har solgt produktene i flere år, og rett og slett elsker dem.

Produktene er produsert og satt sammen i Norge. Rammen består av noe av den letteste aluminium man kan få tak i. Rammeverket er lakkert med Jotun pulverlakk som brukes på fasadeplater, offentlige bygg og oljerigger. Det sier seg selv at dette er utemøbler som kommer til å holde seg fine og se ut som nye i mange år fremover.

Innovativ, norsk design som peker nese til regnskuren!

Her snakker vi om hagesofaer og hagestoler med vanndrenerende skum og vannavstøtende tekstiler, og særdeles værbestandige puter sydd i Kristiansand. Når det kommer et regnskyll, vil vannet raskt prelle av eller trekke igjennom møbelstoffet slik at putene tørker hurtig. Spesialskummet har den egenskapen at det ikke kan samle vann i det hele tatt. Vannet renner bare raskt tvers gjennom puten. I tillegg er Sundays Designs hagemøbler utstyrt med hull under, slik at luften kan sirkulere og hjelpe til med å tørke skummet fra undersiden og fra innsiden. Derfor er det faktisk mulig å sette seg i hagestolen rett etter et regnskyll – uten å bli våt i baken.

Er du på jakt etter moderne, tidløse kvalitetsmøbler som virkelig tåler en støyt, bør du definitivt sjekke utvalget av Sundays Design-produkter i nettbutikken vår. Prøvesitt Frame sofagruppe i aluminium,  med 2,5-seters sofa, to hagestoler og et hagebord i butikken vår på Fornebu. Eller sjekk ut Frame spisestol – og kjøp akkurat så mange du trenger!  

Rottingmøbler med aluminiumsramme

Ny parasoll, nye hagestoler og utelounge er vel og bra, men hva med miljøvennligheten oppi det hele? Fine Design tilbyr produkter som kan resirkuleres 100 %! Trenger du en fleksibel løsning med plass til mange, har vi løsninger som produkt 100205, stor utesofa med sjeselong i grå, værbitt, rund rotting. Denne utendørssofaen settes sammen av moduler og er dermed utrolig fleksibel. Rottingen er håndflettet og er laget av polyetylen, et meget holdbart og sterkt plastmateriale som tåler både høye og lave temperaturer godt. Det betyr at hagebord og -stoler kan oppbevares utendørs under presenning gjennom vinteren. Rottingmøblene er UV-behandlet for at redusere bleking fra sollys. Det er også verdt å nevne at de har et naturlig og nøytralt utseende. Dermed står godt sammen med både trematerialer, betong og naturelementer.

Kombinasjonen av innvendige aluminiumsrammer og rotting gjør at man får motstandsdyktige og lette møbler som enkelt kan flyttes og som trenger minimalt med vedlikehold. Putene som følger med rottingmøblene våre er i impregnert polyester kan vaskes på 30 grader i vaskemaskinen. De er i en anvendelig kalkgrå farge som passer brunt/beige og grått/sort.

Dette er møbler for deg som kjøper en gang for alle og som ikke vil tenke på vedlikehold de kommende årene. Sjekk ut våre rottingmøbler og bli inspirert til en oppfriskning av uteplassen i år du også!

Abonner på nyhetsbrevet vårt.

 


Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: