Rotting hagemøbler – stil, komfort og null vedlikehold.

“Rottingmøbler? Er ikke det litt ut nå?”. Dette spørsmålet dukker opp fra tid til annen fra besøkende og kunder  – inntil de har kikket (eller klikket) seg rundt og fått øye på alle de lekre utemøblene i rotting. Fordi det har kommet mer aluminiumshagemøbler på markedet er det mindre fokus på billig rotting. Den billigere varianten er gjerne flatpakket og må skrus sammen. Utfordringen med denne type produkter er at skruer og gjenger ikke holder over tid og at hagemøblene dermed blir ødelagt.

Fine Design har kun ferdig sammensatte rottingmøbler, som er flettet i hele enheter. Dette gjør utemøblene mye mer stabile og holdbare, slik at du kan ha glede av dem i mange år framover. I tillegg er det verdt å merke seg at dette er utemøblement som er omtrent vedlikeholdsfritt, det trenger kun en rask såpevask i blant for å holde seg fint og innbydende.

Håndflettet, vedlikeholdsfri rottingsofa til uteplassen i år?

Hva er egentlig rotting? For noen år tilbake var rottingmøbler ensbetydende med kurvstoler, sofaer og sittegrupper i naturlig rotting – flettet rundt trerammer. Slike typer kurvmøbler ser naturligvis flotte ut, men de krever en stor porsjon vedlikehold og ikke minst forsiktig bruk for å holde seg fine.

Rottingmøblene som selges hos Fine Design består av plastråstoffet polyetylen. Dette er en plastkvalitet som både er naturtro, sterk og fleksibel og som tåler høye og lave temperaturer godt. De innvendige rammene i rottingmøblene produseres i aluminium, noe som gjør at de er lette å flytte på og at de ikke ruster eller korroderer. Med andre ord det perfekte materiale for hagemøblement som skal tåle norsk vær- og klimaforhold! Rottingens farge er grå værbitt, noe som gir et naturlig og svært delikat utseende på produktene. Rotting-tråden er av rund type. Møbler laget av rund rottingtråd er dyrere enn møbler med flat rottingtråd av den enkle grunn at det går med mer materialer når man skal flette rund rotting. I tillegg er det noe vanskeligere å flette med rund rotting, og det tar derfor lenger tid.

I Fine Design er vi opptatt av å holde et fornuftig prisnivå på våre utemøbler, men vi ønsker å påpeke at det ikke er god økonomi å gå til innkjøp av noe som er så billig at det går i stykker etter et år. Derfor bruker vi for eksempel ikke PVC i rottingen, kun polyetylen. PVC er et billigere materiale som kunne ha redusert kostnaden på hagemøbelet betraktelig, men etter vår erfaring er ikke materialet tilfredsstillende i det norske vinterklimaet.

Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design. En stor hagesofa i rotting står på en terrasse sammen med et rottingbord som har en glassplate. Man ser sjøen i bakgrunnen.
Vi har rottingmøblene til både hagen, hytta og terrassen!

Fine Design har et godt utvalg av solide og stilrene utemøbler i rotting. Vi har flere forskjellige modeller av både sofagrupper, solsenger, stoler og putekasser. Produktet som virkelig har blitt varemerket vårt i løpet av årene, ser du øverst i denne artikkelen. Det er en stor sofagruppe i rotting – et utmerket alternativ til deg som vil at mange skal sitte godt samtidig. Vi har gjort noen endringer underveis, og nå er vi riktig fornøyde med hvordan denne utesofaen fremstår. Sofagruppen består av en treseter, en toseter, to stoler og et bord med en praktisk hylle under bordplaten. Du finner alt i nettbutikken vår som artikkel 100705.

En annen veldig god modell er utesofaen med sjeselong. Dette er en stor og deilig lounge-variant som kan settes sammen på flere måter. Blant annet kan den gjøres rektangulær. Produktnummeret på denne kombinasjonen er 100205.

Komponér din egen rotting-utesofa

Når vi nordmenn innreder både inne og ute, virker det ofte som om vi har en spesiell forkjærlighet for hjørnesofaen.

Du finner for øyeblikket ingen spisebord i rotting hos oss. Årsaken til dette er at mange ønsker hagebord med ileggsplate, og det har vi ikke fått til i god nok kvalitet med rotting. Vi har stoler i rotting som er justerbare og til dem har vi andre bord som matcher rottinggruppene. Vi synes rett og slett at dette både er penere og mer praktisk.

Hva med putene til hagesofaen når de ikke er i bruk?

Aller først minner vi om at det dreier seg om puter som tåler en trøkk  – ikke minst en regnskur. De er nemlig laget av impregnert og vannavstøtende Olifen-stoff av polyester. Selve stoffet tåler vann og kan vaskes i maskin på 30 grader. Du bør likevel huske at putene ikke har sveisede skjøter, slik at vann vil trenge inn til innerputen om du bare lar dem stå ute i all slags vær og vind. Dette er ikke noe krise innimellom, men blir putene stående våte over tid kan det gå jordslag i dem. Derfor anbefaler vi et lagringstrekk når du skal reise bort eller vet at det skal regne en del.

For deg som vil ta godt vare på hagesofaputene fører vi selvfølgelig den perfekte putekasse i rotting! Den rommer alle putene til artikkel 100705, og er med andre ord en nokså stor kasse. Første gang du skal bruke putekassen kommer du til å merke at det blir litt som et puslespill å få alle putene oppi, men når du har lært deg hvordan du stabler, går det som en lek. Kassen er såpass høy at den også gjerne kan brukes som for eksempel et anretningsbord når du har gjester eller selskap. Putesettene som følger våre rottingmøbler er i en fin kalkgrå farge.

Dette er en anvendelig farge som går fint både mot brunt/beige og grått/sort, og som ikke kommer til å gå av moten på mange år.

Hvorfor velge en rottinggruppe fra Fine Design? Du får en stor gruppe og mye for pengene, og med på kjøpet får du flott, moderne design i klassiske farger som vil vare i årevis. Kom gjerne innom oss for en prøvesitt og la oss hjelpe deg med å finne akkurat den kombinasjonen som passer på din uteplass!

Registrer din e-postadresse under for å få tilsendt nyheter og tilbud fra Fine DesignAbonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: