Kjøp et utemøbel som skiller seg fra massemarkedet

Sommeren 2018 fikk en pangstart i Sør-Norge, med tropenetter og varmeste mai måned siden 1900. I skrivende stund er det fortsatt over gjennomsnittet varmt i mange deler av landet vårt, og det ser ikke ut til at det blir store temperaturfall med det første. Hos Fine Design fikk vi merke hvordan knallværet virkelig satte fart på vårt salg av utemøbler. Ettersom temperaturen økte, flyttet folk med seg hverdagen ut på verandaene og i hagene sine. Nordmenn simpelthen elsker å være utendørs, og i vår har det virkelig vært duket for fantastiske, lange, lyse kvelder ute i hagesofaen. Et utemøbel som er behagelig å sitte i gjør det enda mer fristende å oppholde seg i uterommet. Fine Design har alt du trenger av komfortable design-hagemøbler til uteplattingen og hagekroken.

Finn ditt favoritt-utemøbel hos utemøblenes svar på Finn Schjøll(!)
Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design. Marianne Aanerød - daglig leder hos Fine Design - Hagemøbler.

Møt hagemøblenes svar på Finn Schjøll! Eier av Fine Design hagemøbler, Marianne Aanerød, har arbeidet med hagemøbler i over 13 år. Dette er en dame som vet hva hun snakker om når det gjelder valg og design av utesofaer, utelounger, parasoller, utebord og utestoler. Hun er over gjennomsnittet interessert i temaet, og har opparbeidet seg store mengder erfaring som hun gjerne deler med kundene som kommer innom utsalget på Fornebu eller som skriver til oss på Facebook og Instagram.

Hos Fine Design ser vi at folk blir stadig mer opptatt av hagemøblenes utseende. I tillegg skal utemøblementet sørge for god komfort, det skal være så vedlikeholdsfritt som mulig, og det skal holde seg fint lenge. Marianne ble nylig intervjuet av PrivatMegleren, og i intervjuet forteller hun mer om den økte interessen for designhagemøbler de senere årene. Interiørmagasiner og trender fra utlandet farger våre valg her på berget. Vi merker at det har blitt et mye større fokus på designmøbler til utendørsbruk. “Det er et skifte på gang”, forteller hun i intervjuet. Hagemøbler i tre er på vei ut, og har du ikke fulgt med på hagemøbelfronten de siste 5-10 årene, kommer du nok til å bli ganske sjokkert over hva som har skjedd på markedet. Dagens utemøbler står i stor kontrast til fortidens utemøbler i tre, både når det gjelder stil og materialer. Det fine er at mange av våre dagers utemøbler kan brukes innendørs også. 

Fokus på designhagemøbler

Uterommet har nå like stort fokus som interiøret i norske hjem. Ofte er hagesofaen dyrere enn sofaen vi har i stua! Utemøbel-kunden 2018 ser etter noe mer enn billige hagestoler i plast. Når man kjøper et utemøbel, vil man både at det skal vare lenge, men også at det skal ha stilren design som passer bruk og behov. Hos Fine Design tilbyr vi behagelige design-utemøbler til både små altaner og store uteplattinger. Utemøbler i aluminium er det mest populære valget hos Fine Design for tiden. Marianne forteller at siden aluminium ikke ruster, er aluminiumsmøbler svært praktisk i nordisk klima. Spesielt i kystnære strøk med mye fuktighet fra både himmel og hav.

Mariannes anbefaling: Modulbaserte utemøbler

Vi har vår egen serie med utemøbler fra Gardenart, velutprøvde, stilrene aluminiumsmøbler som er supre å sitte i og flotte å se til. Modulbaserte møbler er smarte fordi man med en gang har mange flere variasjonsmuligheter. Veksle mellom solseng og utesofa, og bytt vinkel etter sola. Med en modulbasert utesofa får du lettere plass på en liten veranda, og det er enklere å innrede uterommet akkurat slik du vil ha det. Kombiner med et høyt spisebord eller et lavere hagebord, helt etter ønske. Bygg-selv-moduler gir stor fleksibilitet og lar deg skreddersy din hagemøbelgruppe. Bygg en møbelgruppe som passer perfekt i din hage eller på terrassen.

Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design. Stor, grå hagesofa stående på en terrasse. Ser vannet i bakkant av terrassen.

Fine Design er også stolte forhandlere av de norskproduserte utemøblene fra Sundays Design. Investerer du i et utemøbel fra denne produsenten, får du et produkt som både ser fantastisk ut og som tåler nesten hva det skal være av nedbør, kulde, sol og slitasje. Sundays Designs utviklere har over 40 års erfaring fra båtputeproduksjon, og har sørget for et effektivt dreneringssystem i allværsputene i utesofaene og hagestolene. Dette fungerer så bra at du faktisk kan sette deg i utelougen etter en regnskur og beholde buksa tørr!

Utemøbel i…betong?

Hagemøbler og utemøbler fra Fine Design. Seks fine stoler står rundt et massivt betongbord. To stoler står sammen med en betongkrakk i bakkanten av bildet.

Selv om de fleste nå velger hagemøbler i aluminium, går salget av rottingmøbler fremdeles godt. Dette er stødige, romslige utemøbler i god kvalitet som gir uteplassen din en touch av eksklusiv komfort. Marianne, som vi er fristet til å kalle “designhagemøblenes mor”,  forteller at Fine Design også har et godt utvalg av hagemøbler i betong. Hun legger til at om du kjøper et utemøbel i betong hos oss, får du et produkt støpt i lettbetong. De røft utseende betongmøblene er med andre ord relativt lette å flytte på. Du kan dermed benytte betongmøbler fra Fine Design i de fleste typer uterom.

Fine Design er mer enn utemøbler!

I år har det nok vært mange som har overnattet på verandaen i de verste heteperiodene. I en utelounge fra Fine Design sover du like godt under stjernene som under dagens varme solstråler. Om du trenger solskjerming, hjelper vi deg gjerne med det. Hos oss får du tak i store, stødige parasoller som enkelt kan vippes og stilles inn etter skyggebehov og solens gang over himmelen. Detaljene til uterommet hjelper vi deg også gjerne med. Hos oss handler du søte gasslykter til hagebordet på altanen og større versjoner som kan stå på gulvet. Vi har lekre pynteputer og pledd til uteloungen, fine pyntepotter, bean bags, bålpanner og gassgriller fra BeefEater. 

Prøvesitt våre lekre designmøbler på Fornebu eller i Sandnes. 

Hvem er så de ivrigste kjøperne av hagemøblement hos oss i Fine Design? Marianne avslører at den største kjøpergruppen utgjøres av godt etablerte kvinner fra hele landet. Kundene hennes har mulighet til å bestille gjennom nettbutikken og få varene hjemkjørt. Man kan også hente møblene på showrommet på Fornebu eller i Sandnes. Lager og butikk er i samme lokale, noe som betyr at du kan spise middag rundt det nye hagebordet samme ettermiddag som du kjøper det!

Abonner på nyhetsbrevet vårt.Abonner på nyhetsbrevet vårt

Ja, takk! Jeg vil gjerne få tilsendt nyheter om hage og hagemøbler 2-4 ganger i måneden.

Vår personvererklæring finner du her. Kryss av og fyll i e-postadressen din: