Mange spør meg «hva er årets trender innen hagemøbler?», derfor tenkte jeg at jeg skal skrive ned noen tips og tanker til dere. Tendenser vi har sett en stund er at folk er på søk etter den gode stemningen. De ønsker seg TRIVSEL og KOS. Derfor ønsker de også hagemøbler som appellerer til nettopp dette.

Det er mye fokus på mørkere farger for tiden. Det skyldes nok at det har kommet en motreaksjon på at hvitt har vært mote lenge. Samtidig er det stor forskjell på at alle veggene inne i huset er malt «eggehvite» og en lekker aluminiumsgruppe i hvitt som passer til huset, hytta eller uteplassen du har. Allikevel ser vi at flere og flere har fått opp øynene for sorte aluminiumsmøbler. Jeg tror at det vil selge mer enn noen gang tidligere. Ikke bli lurt til å tro at med sorte hagemøbler, så trenger du ikke vaske… Pollen og støv synes dessverre like godt på sort som på hvitt, så en runde med vaskekluten må nok til. ☺

Farger er i vinden som aldri før. Vi kan ikke åpne et interiørblad uten at det skrikes etter farger. Ja, det stemmer nok. Men, jeg tror at de fleste av oss fortsatt vil velge klassiske hagemøbler som vi kan ha i mange år. Så styler vi heller opp med en benk, puff, hengekøye eller blomsterpotter i andre farger. I tillegg til puter og pledd, selvsagt.

Tekstiler er hot i 2018. Puter og pledd bidrar til å skape den gode stemningen du liker også utendørs. Velour er tilbake i trendbildet og det materialet forandre seg i forhold til lys og hva annet du setter det sammen med. Vi har også lekre puter og pledd i ribbestrikk som bidrar til en lun og god stemning. Det håndlagde uttrykket i ribbestrikken bryter opp litt og gjør stilen mykere. Kajenne, konjakk, sjøgrønn….bare fargenavnene frister oss til å bytte ut de slitte hagemøblene som var falmet allerede i fjor.

Utekjøkken og grilling er trender som vi vil se mye av i 2018. Vi gjør som vi har gjort med stuen noen år nå. Vi rett og slett ønsker å flytte kjøkkenet ut også. De mest «hardbarka» griller året rundt. Vi andre liker å ha alt tilgjengelig ute i sommermånedene. Jeg tenker da på grill av god kvalitet, kjøleskap, benk og gjerne en oppvask/skylle-mulighet. Hos oss får du ferdige moduler med utekjøkken i sort eller sølv. Du kan også bygge ditt eget utekjøkken med modulene i de materialene du selv ønsker. Mange bruker betong, men også tre og steinplater er veldig populært når utekjøkken bygges.

Vi som jobber i hagemøbelbransjen har selvsagt vært både i inn- og utland på messer i år også. Jeg vil si at Oslo Design Fair, Maison Objet i Paris, Furniture Fair i Stockholm og Spoga i Tyskland har til felles at fleksibilitet er viktig når det gjelder hagemøbler. Rett og slett å kunne tilpasse hagemøblene etter stilen til både folkene og stedet/uteplassen møblene skal stå. Det er forskjell på om du skal innrede en stor takterrasse på et funkishus, en liten balkong i en murblokk eller til hytta på fjellet eller sjøen.

En av de aller viktigste trendene innenfor hagemøbler i 2018 er at kundene ønsker mer og mer møbler som ikke trenger vedlikehold. Dette gjelder også når det kommer til putene – de skal helst kunne stå ute i all slags vær. Her i Norge har vi jo mye vær og møblene for vårt harde, nordiske klima skal være av en god kvalitet for å holde gjennom mange år. Nordmenn forlenger nå utesesongen i begge ender. Med det mener jeg at vår og høst er tider da utemøblene brukes mer og mer. En god varmelampe, gasspeis, bålpanne og kanskje noen skinn, så hjelper det godt på varmen. Vi satser på vedlikeholdsfrie møbler. Det betyr ikke at du aldri trenger å vaske møblene, men tiden du brukte på pussing og beising kan du benytte til kos.

Mitt personlige tips er å la magefølelsen din styre dine valg. Blås i hva andre synes og mener. Det er du som skal trives på din uteplass. Du har sikkert noen hagemøbler fra før også. Gjenbruk er viktig både for miljø og lommeboka! Du kan sikkert sette det du har sammen på en annen måte, fylle på med noe nytt – eller selge de brukte, om du vil investere i nye hagemøbler. Kom gjerne innom oss med et bilde og en tegning med mål av uteplassen din, så hjelper vi deg gjerne til å finne noe som passer til nettopp din stil og ditt behov. Vi har unike designhagemøbler i topp kvalitet til riktig pris. Velkommen til oss for en hyggelig handel, med de nyeste trendene innen hagemøbler i 2018.

Med ønske om en herlig sommersesong 2018, fra Marianne

Abonner på nyhetsbrevet vårt.