GDPR og personvernserklæring

Fine Designs personvernerklæring

Fine Design behandler personopplysningene dine i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Denne oversikten forklarer hvordan Fine Design samler inn, håndterer og utleverer dine personopplysninger.

GDPR, personvernerklæring og behandling av personopplysninger

1. Hvem er ansvarlig for behandlingen av dataene?

Ansvarlig for databehandlingen er: Fine Design AS, ved daglig leder Marianne Aanerød.

Organisasjonsnummer: 994 450 042 MVA.

E-postadresse: info@finedesign.no

Vår nettstedsadresse er: https://finedesign.no.

2. Hvilke personopplysninger samler vi inn og hvorfor samler vi dem inn?

Det er frivillig å oppgi sine personopplysninger til Fine Design. Hvilke personopplysninger som blir samlet avhenger av hvilke formål de skal brukes til. Kun nødvendig data blir samlet inn.

Informasjon nødvendig for gjennomføring av kjøp i nettbutikk

Ved kjøp av varer i vår nettbutikk samles det inn fullt navn, adresse, (evt. firmanavn og tilhørende organisasjonsnummer), telefonnummer og e-postadresse. Disse opplysningene er nødvendige for å kunne gjennomføre betaling og tilsending av kjøpt produkt. Videre er det i vår berettigede interesse å kunne svare på henvendelser fra deg angående ditt kjøp. I tillegg er de nødvendige for å ha dokumentasjon i tilfelle en reklamasjonssak skulle oppstå. Bokføringsloven bestemmer at regnskapsmateriale kan oppbevares inntil fem år.

Kommentarer og bilder på nettsidens blogg

Når en besøkende frivillig legger inn sine kommentarer i kommentarfeltet på Fine Designs nettside, lagres denne informasjonen i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

Dersom du har konto hos Gravatar, kan en anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») bli sendt til Gravatar for å undersøke om du har konto der.  Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for alle lesere av nettsiden. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/.

Dersom du velger å laste opp bilder til Fine Designs nettsted, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på nettsiden kan laste ned og hente ut disse opplysningene.

Kontaktskjemaer

Vi samler inn og behandler data som du frivillig har lagt inn i våre kontaktskjemaer på nettstedet, på Fine Designs Facebook-side og på papirformat i våre fysiske butikker. Ved utfylling av kontaktskjema samtykker man i å motta nyhetsbrev i form av e-post. Nyhetsbrevet kan inneholde blogginnlegg, tilbud, rabatter og informasjon om våre produkter og tjenester. Nyhetsbrevet sendes til oppgitt e-postadresse inntil du selv sier opp abonnementet. Dette kan du når som helst gjøre ved å klikke på «avmeld» nederst i en av e-postene. Når du abonnerer på nyhetsbrev fra oss behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon og IP-adresse.

Sosiale medier

Det er frivillig å kommentere på Fine Designs sider på sosiale medier og tredjepartsplattformer. Her tenker vi på tjenester som Facebook, LinkedIn, Google+, Instagram, Youtube og Pinterest.  Ved deltakelse i konkurranser hos tredjeparter, kan navn, adresse, e-post og telefonnummer bli samlet inn for at oversendelse av premie skal kunne skje.

Informasjonskapsler

Fine Design bruker informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider.

En informasjonskapsel er en tekstfil som inneholder en liten mengde informasjon som et nettsted kan sende til nettleseren din. Denne filen kan så lagres på enheten som et anonymt merke som identifiserer enheten, men ikke deg. Formålet med informasjonskapsler er å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet og for å samle inn informasjon om bruksmønstre og interesser. Denne informasjonen kan vi også bruke til å vise annonser som er relevante for deg, samt for analyseformål.

Det er uproblematisk å slå av de fleste informasjonskapslene i nettleseren din. Du må da være klar over at nettsidene våre muligens ikke vil fungere optimalt. Under finner du linker til hvordan du sletter informasjonskapsler i de vanligste nettleserne:

Første gang du besøker nettsiden vår, og også hver gang etter at du har slettet informasjonskapsler, får du en påminnelse om at vi benytter oss av cookies på nettsiden vår. Ved å klikke på påminnelsen og å fortsette å bruke nettsiden, aksepterer du at vi bruker informasjonskapsler.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

For å bedre forstå hva du kunder er interessert i og kunne tilpasse vår nettbutikk etter markedet, analyserer vi besøksstatistikken på finedesign.no med Google Analytics. Denne analysen er blant annet basert på IP-adressen din, men merk at IP-adressen ikke blir koblet mot personopplysninger som for eksempel navn.

3. Hvem deler vi opplysningene dine med?

For at vi skal kunne drive bedriften vår, må vi noen ganger dele personopplysningene du har oppgitt til oss med ulike tjenester og parter. Disse partene behandler personopplysningene dine på våre vegne. Tjenestene kan være regnskapstjenester, e-postleverandør, databehandling, brukerstøtte for IT- og administrasjonstjenester, webhotell, skylagring, rådgivere som f.eks advokat og revisor, offentlige myndigheter vi har rapportplikt til. Ved kjøp av produkter i nettbutikken vår sendes dine kundedata til valgt betalingsløsning (Visa, Mastercard, bankaxess, Nets) for betaling og bekreftelse av kjøp.

4. Hvor lenge oppbevarer vi opplysninger om deg?

Hvis du legger igjen en kommentar på nettsiden vår, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

5. Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Dine personopplysninger blir lagret med passordbeskyttelse på Google Drive og MailChimp. Når listene med personopplysninger flyttes fra et av de nevnte systemene eller til tredjeparter som Facebook vil CSV-filen midlertidig lagres på en passordbeskyttet datamaskin. Når flyttingen er gjennomført vil filen slettes innen rimelig tid.

6. Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Som registrert på Fine Designs kunde- og/eller e-postliste har du rett til å få innsyn i alle personopplysninger vi har om deg. Du har rett til å få utlevert personopplysningene vi har fått av deg i et maskinlesbart format. Du har også rett til å få alle dine personopplysninger korrigert og/eller slettet, gitt at det ikke strider mot bokføringsloven. Du har når som helst rett til å tilbakekalle samtykket du har gitt oss. For å ikke motta flere e-poster fra Fine Design, kan du melde deg av vår e-postliste i hver eneste e-post vi sender ut. Ønsker du ikke få dine personopplysninger delt med tredjeparter som Facebook tar du kontakt med oss på e-post, telefon eller via Facebook.

Våre rutiner for datalekkasjer

Om det mot formodning skulle oppstå datalekkasjer av persondata vi håndterer, vil de rammede kundene kontaktes og varsles umiddelbart med den kontaktinformasjonen de har oppgitt.

Vi ønsker at våre kunder kan gjennomføre en trygg handel og jobber aktivt for å sikre dine persondata i henhold til GDPR og norsk personvernlov. 

Grønt grass og sol fra blå himmel